“Най-дългата здрава връзка”

На 5-ти юли 2007 г., четвъртък, от 18.30 ч. пред НДК, по повод разрастването на високоскоростната оптична мрежа на Интернет компанията BOL.BG, се състоя концерт с изпълнителите от Music Idol.

Събитието премина под надслов: “Станете част от най-дългата здрава връзка”. Присъстващите се включиха в инициативата, като взеха участие в “жива верига”, хващайки се за ръце. “Най-дългата здрава връзка” символизира качеството и скоростта на услугата, която предлага компанията.

В инициативата със своите изпълнения се включиха финалистите от Music Idol – Невена, Теодор, Преслава, Стефан, Валентина, Илияна, Кремена и Румен. Те бяха първите, които дадоха старт на “Най-дългата здрава връзка”, хванали се един за друг здраво за ръце.

На над 5 млн. лева се изчисляват инвестициите предвидени за изграждането на високоскоростната оптична мрежа с пълно покритие за град София. Това включва и изкупуване и обновяване на съществуваща мрежа на по-малки квартални доставчици. В момента услугите на BOL.BG достигат до около 40 % от домакинствата в София. За последните 6 месеца ръстът на развитие на мрежата на BOL.BG е двоен, а покритието в София е нараснало на 100%.

Концертът пред НДК беше заключителният, с който BOL.BG постави кулминация на събитията, на които взимат участие известни български изпълнители, по повод разрастването на Интернет мрежата на компанията в град София. Концерти бяха реализирани за кварталите Люлин, Западен парк, Гевгелийски и Света Троица с участието на Райна и Константин, и участниците от Music Idol – Пламен, Преслава, Теодор и Красимира.

С концертите BOL.BG подари на всички присъстващи музиката на живо, поднесена от български изпълнители. Всички софиянци, използващи услугите на компанията, получават и възможността безплатно да теглят българска музика, за която BOL.BG заплаща авторските права.

През месец април 2007 г. за първи път в България Интернет доставчик предостави възможност на потребителите си да слушат легално българска музика, с платени авторски права, благодарение на платформа за легална дистрибуция на българска музика. Това стана възможно чрез партньорството на BOL.BG с итернет сайта mvbox.bg. С тази нова услуга за първи път в България Интернет доставчик пое отговорността за заплащането на авторските права.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*