Средиземноморската диета и здравословното хранене събират майстор-готвачи и фуд-блогъри

Защо е здравословна средиземноморската диета? Как да запазим качествата на хранителните продукти? Защо някои продукти са полезни за сърцето или при диабет? Тези въпроси дискутираха професионални готвачи и фуд-блогъри от България заедно с Амайя Диас – диетолог и Серхио Перес – майстор-готвач от Испания. По покана на Институт Сервантес-София на 8 април гостите от Испания проведоха еднодневен кръжок на тема здравословното хранене. Кръжокът се състоя от кратка лекция на Амайя Диас, след което Серхио Перес приготви две примерни за средиземноморската кухня менюта.

Инициативата „Кулинарна химия” се провежда в над 10 страни в света в центровете на Институт Сервантес и е организирана от Испанската фондация за наука и технологии (FECYT) към испанското Министерство на науката и иновациите и Институт Сервантес.

С кръжока „Кулинарна химия” Институт Сервантес-София поставя началото на широк диалог върху здравословното хранене и средиземноморската диета. В интернет страницата и фейсбук профила на Институт Сервантес–София се поместват материали от проведения кръжок: рецепти, снимки, видео материали, публикации. Каним всеки, заинтересован от проблемите на здравословното готвене и хранене да се включи във форума и да сподели впечатленията си от средиземноморската диета, испанските продукти, самия кръжоки да сподели своя опит и впечатления.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*