LOVE.NET

LOVE.NET проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез Интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства. Филмът разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, но и за повърхностната, бързо ликвидна любов.

Идеята за филма LOVE.NET е на Илиян Джевелеков и датира от 2004 г.
През 2007 г. проектът LOVE.NET печели субсидия от Националния филмов център за развитие на сценария. Преди да започне работата по сценария, продуцентите се свързват със собствениците на най-големия български сайт за запознанства www.elmaz.com и се договарят за сътрудничество по време на всички етапи от създаването и промоцията на филма.

На 03.12.2007 г. в сайта www.elmaz.com администраторът оповестява на своите потребители стартирането на подготовката за игрален филм LOVE.NET. Основното послание е: “Да направим заедно този филм…”

В продължение на два месеца всеки участник в сайта има възможността да изпрати кратко описание на най-интересната история, която е преживял чрез интернет. За периода 03.12.2007 г. – 31.01.2008 г. се получават 7346 истории, а профилът на LOVE.NET регистрира над 50 000 посещения и повежда в рейтинговите класации на сайта.

Получените разкази потвърждават, че историите, замислени от сценарния екип, се случват нерядко и в действителността.
Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Александра Фучанска работят по сценария от началото на 2008 до септември 2009 г.
Филмът е заснет за десет седмици на два периода. От 29 октомври до 22 декември 2009 г. са снимките в България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*