Фотоизложбата „Земята отвисоко” бе открита с еко коктейл

Алекс Раева пя за гостите на откриването на експозицията

Фотоизложбата „Земята отвисоко” на Моста на влюбените в София беше открита снощи със специален еко коктейл. За гостите на официалния й старт беше подготвено екологично чисто меню. Сред блюдата в него бяха кубчета таратор, сушени домати върху царевичен хляб, „сифони” с въздух от босилек, мащерка и риган, пяна от грах с кардамон и др. Освен бяло вино и розе, гостите пиха айрян от еко кисело мляко, а за десерт получиха тиква с мед и орехи.

Изложбата беше открита от кмета на София Бойко Борисов, посланика на Франция у нас Н. Пр. Етиен дьо Понсен и от сестрата на автора на изложбата Катрин Артюс-Бертран. Гости на партито на Моста на влюбените бяха кандидат-кметът на София Мартин Заимов, спортният журналист Сашо Диков, генералният директор на НДК Христо Друмев и много други. Кураторът на изложбата Еми Барух отправи своето лично послание към всички гости на откриването: „Искаме тази изложба да ви накара да се замислите не само за това колко красива е планетата Земя, но и за това, че нейната красота има нужда да бъде запазена и отговорно съхранявана от хората във време, когато цялата природа е в опасност от човешката дейност”. За доброто настроение на гостите на откриването се погрижи нашумелият напоследък дует Александра Раева и Ясен Козев, които изразиха своята съпричастност към екологичната кауза на „Земята отвисоко”.

Изложбата е със свободен достъп за всички жители и гости на София. До 18 ноември на Моста на влюбените ще бъдат изложени 117 уникални фотографии, заснети във въздуха от френския фотограф Ян Артюс-Бертран. Грандиозната експозиция е обиколила 70 държави и е видяна от над 100 милиона души в цял свят. Организирана е от списание „1” с генералното спонсорство на М-Тел и с подкрепата на Столична община, Impact и Френския културен институт.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*