Начало » Музика » Огнени цигулки и цигански ритми в първото турне на Васко Василев в България

Музика


Огнени цигулки и цигански ритми в първото турне на Васко Василев в България Огнени цигулки и цигански ритми в първото турне на Васко Василев в България

14 Ноември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

GLOBUL събира звездни музиканти от световната Pop сцена в коледни концерти в страната

Дни преди Коледа, Васко Василев ще направи първото си турне в България, озаглавено FreeMix. Виртуозният цигулар ще зарадва публиката си във Велико Търново, Благоевград, Пловдив и София в дните между 28 ноември и 2-ри декември.

28 ноември – Велико Търново – Драматичен театър
30 ноември – Благоевград – зала „Яворов”
1 декември – Пловдив – Драматичен театър
2 декември – София – зала 1 на НДК

Концертите от турнето ще включват както популярни мелодии, така и доста нов репертоар, обединен стилово от класическа музика в комбинация с балкански и български фолклор, испанско фламенко, аржентинско танго, цигански ритми. Звученето ще бъде доста по-акустично и за първи път няма да има оркестър, а само шестима музиканти, които са били на една сцена с имена като Мадона, Спайс Гърлс, Дюран Дюран, Питър Гейбриъл, Джамелия, Тейк Дет, Чамбао и много други. Това са Майкъл Мартин (кийборд), Фъргъс Жеранд (барабани), Тони Кантеро (китара), Жилберто Перейра (бандонеон), Антон Холоденко (електрически бас) и Памела Никълсън (пиано и кийборд), със специалното българско участие на Лили Йончева на перкусиите.

Турнето FreeMix съвпада и с премиерата на новия албум на Васко Василев - Free, който ще излезе на 26-ти ноември в каталога на „Вирджиния Рекърдс” за територията на България, както и в най-големия дигитален магазин за музика в България - www.mp3.bg. Музикален продуцент е Памела Никълсън, а продуцент Тритико Лимитед. Албумът ще съдържа 9 нови композиции и бонус видео – „Либертанго” – част от съвместното сътрудничество с двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки от преди година в Нагано, Япония.

Билетите за концерта в София са с цени 30, 40 и 80 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на eventim.bg, ticketstream.bg и Билетен център НДК. За останалиет градове – В.Търново, Пловдив и Благоевград, цените са 10 и 15 лева, а билети могат да бъдат намерени освен в интернет и на касите на Драматичен театър Велико Търново, зала Яворов Благоевград и Драматичен театър Пловдив. Продажбата на електронните билети стартира от вторник, 13 ноември.

Прочетено: 5014 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.