Турнето на Деси Добрева в САЩ продължава

Слънчева и усмихната, Деси Добрева започна 5-тото си турне за българската общност в САЩ, включващо 14 концерта в 10 щата. В това турне талантливата певица представя свои нови фолклорни обработки – част от новия й албум, както и обработки на едни от най-хубавите български песни. В концертната програма Деси е включила и авторски джаз песни, както и хитове от различни жанрове, на няколко езика.


Идеята за турнето тръгва от Ансамбъл „Хоро”- Чикаго, които канят ангелогласната изпълнителка като специален гост на големия им гала-спектакъл, който ще се състои тази събота (17 ноември) в Аудитория на Североизточния университет, Чикаго.Турнето на Деси стартира на 2 ноември с много радост и патриотично настроение във Финикс, Аризона. След което тя гостува на нашите сънародници в Сиатъл, Сан Франциско, Лос Анжелис и Сан Диего. Предстоят и концерти в Атланта, Чикаго, Детройт, Сейнт Луис, Минеаполис, Бостън и Ню Йорк.
Осъществяването им е възможно благодарение на група родолюбиви българи по градовете, които полагат изключителен труд и усилия да съхранят българската култура и традиции и да съберат нашите сънародници зад граница, за които българската музика е вдъхновение и повод за радост!„Първият концерт на Деси Добрева от едномесечното й турне отвъд океана, се превърна в едно незабравимо, прекрасно и емоционално преживяване! След дългото и изтощително пътуване от България поради урагана Сaнди, Деси пристигна във Финикс изморена, с изгубен багаж, но заредена с положителна енергия и завидна позитивност. Нейният невероятен глас и талант не успяха да бъдат засенчени от трудностите, а лъчезарната й усмивка изпълни сърцата на всички с топлина. Настроението и веселбата бяха в пълна сила, песните и танците неспиращи до полунощ.”, коментира за „ПРофайл“ Смилена Швадрон, Финикс, Аризона.Снимки, отзвуци и повече информация за предстоящите концерти на Деси в САЩ, може да видите на: 
www.BGfocus.com/dessy

Фотографиите са на Stani Photography

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*