Да пътуваме изгодно от Варна до Букурещ

В днешно време Варна е предпочитана дестинация за туризъм не само от българите, но и от много чужденци. България често е посещавана дестинация от северните ни съседи. Наскоро попаднах на много удобен транспорт, който превозва пътниците си от Букурещ до Варна, както и от Варна до Букурещ.
Компанията се казва Пътническо бюро Одесос Сигма 6 – Варна. Имат и специално предложение за транспорт Варна-Букурещ – 99 лв. Предлагат екскурзии до най-популярните черноморски курорти – Балчик, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол.
Превозват с различни превозни средства в зависимост от броя на пътниците – микробус или автомобил.

Считам, че тази фирма е много удобна, защото превозва пътници от Варненското летище до летище Отопени в Букурещ. А всеизвестен факт е, че самолетните билети в Букурещ са в пъти по-евтини от тези във Варна. Естествено това важи за повечето случаи, всяко правило си има изключение. Аз лично съм много доволна, защото си закупих самолетните билети до САЩ с 200 евро по-евтино и дори въпреки транспортните разходи бях на печалба. Освен това преди полета ми остана време да разгледам Букурещ, който по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Наричат Букурещ “най-добре запазената тайна на Европа”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. Букурещ е наричан още “Малкият Париж” заради архитектурата от ХІХ век, протичащата река и Триумфалната арка. Аз можах да разгледам авеню Калеа Викториеи, което е отлична отправна точка за пазаруване. Много ме впечатли и Дворецът на парламента. Интересна дестинация за разглеждане е Националният театър Букурещ – един от най – престижните културни институции в Румъния. Театърът е основан през 1852 г., но под друго име. Официално става национален през 1875 г.
Построен по време на режима на Чаушеско, той е най-известната румънска сграда. Следващият път мисля отново да пътувам през Букурещ, за да мога да разгледам и останалите забележителности на този така красив град.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*