Копие на пръстена на руския цар Петър I се продаде в България

От българската фирма за бижута с естествени камъни «Фортуна» изработиха уникален пръстен, точно копие на легендарното бижу на руския цар Петър I. Историческият пръстен е най-романтичното доказателство за любовта между българската оперна примадона Илка Попова и прочутия руски бас Фьодор Шаляпин. Бижуто, което било сред любимите на певеца, с магическата си сила му дарявало силен глас и здраве. Той никога не се напивал, когато го пускал в чашата си с алкохол и лекувал своите главоболия, притискайки камъка към челото си. Тя приела пръстена като дар след изтощителните репетиции преди премиерата на “Фаворитката” от Доницети.

Ювелирна “реплика” на уникалния пръстен създадоха от “Фортуна”. Пръстенът вече е част от колекцията на един от любимите клиенти на фирмата, прочута с вниманието си към подобни исторически символи. Неотдавна от “Фортуна” създадоха копие на уникални бижута на великата актриса с теменужени очи Елизабет Тейлър.

1 Comment

  1. Фортуна вече нямат гравьори на камъни !Всички кадърни майстори бягат от мошенника Емил Рангелов !А който си купи бижу с "естествен" камък от него,да го покаже на експерт и ще разбере горчивата истина !Тази фирма лъже клиентите си ,че работи само с естествени камъни !Мой познат си купи пръстен със скъп рубин,който се оказа евтин реконструиран с епоксидна смола камък,който се продава в Ebay за 15 долара ! Камъните им уж имат сертификати,но това са откровени фалшификати !Впрочем преди да си купите нещо от Фортуна,попитайте който и да е бижутер за Емил Рангелов и стоката му,и ще разберете едно и също-ИЗМАМА !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*