Роджър Тейлър и Браян Мей пяха с виртуален Фреди Меркюри

Британските рок легенди от Куин /Queen/ Роджър Тейлър и Браян Мей направиха грандиозен спектакъл в Москва във вторник вечерта.

Те излязоха на сцената заедно с финалиста от шоуто “Американски идол” Адам Ламбърт в Олимпийския спортен комплекс и изпълниха всички легендарни хитове на групата и дори “поканиха” виртуалния Фреди Меркюри.

Младият Ламбърт, целият в черно, предизвика недоумение сред руската публика, която отначало доста еднозначно прие неговите подкани и не съвсем благоприлични подхвърляния.

Отношението към финалиста в музикалния конкурс Американски идол – 2009 се промени, когато с него запя Тейлър, който бе сменен на ударните от сина си Руфус.

Залата полудя от възторг при изпълнената от двамата Under Pressure, особено след като към тях се присъедини и Мей, който припяваше на младия певец.

Соловото изпълнение на Ламбърт на Who Wants to Live Forever трогна всички зрители и мобилните телефони на всички се люшнаха в ритъма на песента.

След изпълненията на Тейлър на A Kind of Magic и These Are the Days of Our Lives започна носталгичната част на концерта.

От архивните видеозаписи и фотографии Куин се появиха отново пред феновете си.

Когато от спуснатия над сцената екран в края на песента Love of My Life в концерта се включи , сякаш от отвъдното и Фреди, публиката полудя, разплака се и се взриви. Точно в този момент стана ясно, че въпреки силния глас на Ламбърт подкрепен от рок динозаврите Тейлър и Мей, не е възможно да бъде заменен гениалния Меркюри.

Самият Ламбърт не мисли да го заменя. Той внася в изпълненията на хитовете на Куин своето виждане, прави своя интерпретация.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*