Да погледнем в бъдещето на революционните технологии

От сгъваеми телефони, които лесно прибирате в джоба си до хладилници, които ви питат дали да купят още мляко, бъдещето обещава революционни технологии, които да променят живота ни.

PaperPhone е първият тънък смартфон в света, огъващ се като хартия, който ще бъде факт до пет години. Мобилният изглежда и работи като малък лист интерактивна хартия. На нея можете да пишете с химикал или да обръщате страници, като подгънете края на хартията. “Paperphone” е прототип на смартфон и прави същото, което и вашия iPhone. С него можете да сърфирате в интернет, да слушате музика или да провеждате телефонни разговори. Предимството на гъвкавия телефон е че е лесно преносим, защото буквално приема формата на джоба Ви.

Революция на бъдещето е по-близо, отколкото очаквате. Новият 3М екран е гъвкав, много тънък, напълно прозрачен, издръжлив и има повече точки на допир, отколкото има по пръстите на ръцете и краката ви. Новата мулти-тъч технология предлага много повече възможности от големите дисплеи. В близко бъдеще може да бъде реалност и сензорен телефон под формата на гъвкава гривна.

Изследователи на Майкрософт разработиха и нова система, наречена Omnitouch, която може да конвертира всяка повърхност в сензорен дисплей. Този вид технология сме я виждали и преди, но този път специалистите използват много мощна камера Kinect. Тя се монтира на рамото, като в близко бъдеще изследователите ще разработят много по-малко устройство, което ще бъде по-лесно преносимо.

На всеки се е случвало да говори по телефона и да му потрябва да погледне телефонен номер или име на някой човек. Това е твърде неудобно и въпреки че съществуват алтернативи като слушалки повечето случаи се налага да прекъснете разговора, за да проверите необходимата ви информация. Нова система, която работи с телефони с проектор намери решение на проблема. Благодарение на нея ще разполагате с голям дисплей, на който ще виждате всичко, докато държите телефона на ухото си. Този интерактивен интерфейс ще ви бъде на разположение навсякъде и по всяко време.

Финландската компания Nokia създаде ново поколение телефон, който се контролира без бутони, а само с навеждане и завъртане на устройството. Nokia Kinetic е с две работни приложения за музика и снимки. Само с наклоняване на телефона разглеждате снимките, приближавате или сменяте на следваща фотография. Бъдещите технологии ще помогнат на хората да използват времето си по-добре и да съсредоточават вниманието си върху важните неща. Така мъжете ще се справят дори в кухнята, където интелигентният хладилник автоматично е поръчал нови запаси от любимите им вкусотии.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*