Изложбата „Аа не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо” предизвиква изключителен интерес

Над 1000 души дневно се любуват на творбите на маестрото според статистика на Националната галерия за чуждестранно изкуство

Само месец след официалното откриване на изложбата “Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо”, 71 оригинални творби на Пикасо, 11 керамични копия и 24 негови фотографии, заснети от Люсиен Клерг, бяха видени от над 20 000 души според статистика на Националната галерия за чуждестранно изкуство, София. Нито лошото време, нито множеството празници успяха да спрат любителите на изкуството да се насладят на оригиналите на Големия Пабло Пикасо. Осемдесетте и два експоната, събрани за първи път на едно място, ще останат в страната до 15 март.

Творбите в колекцията са притежание на няколко от най-значимите колекции с произведения на Пабло Пикасо в Малага, Барселона и Мадрид. Организатори на изложбата „Аз не търся. Аз намирам” са Barouh and Partners („Барух енд Партнерс”) с финансовата подкрепа на М-Тел. Само през първия месец от изложбата безплатната услуга “Аудиогид” чрез която посетителите могат да научат подробности около конкретна творба, е регистрирала над 5254 обаждания, като най-голям интерес сред посетителите са предизвикали Глава на арлекин с маска, 1971, Бюст на мъж, 1969 и Пан.

В Националната галерия за чуждестранно изкуство е открито отделното помещение, където са представени плакати от другите текущи изложби на Пикасо по света.

Изложбата „Аз не търся. Аз намирам” ще гостува в Националната галерия за чуждестранно изкуство, София, от 17 декември до 15 март.

© “Succession Picasso 2008”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*