NESCAFE® в подкрепа на здравословния начин на живот

От 1 октомври, NESCAFE® започва информационна кампания за здравословните ползи от чистото кафе. Основен елемент от образователната инициатива на марката е създаването на специален сайт за антиоксидантите, значителни количества от които се съдържа в кафето. Въпроси като „Вреди ли кафето на здравето”, „Пристрастяващо ли е пиенето на кафе”, „Възможно ли е пиенете на кафе вечер да засегне качеството на съня”, имат отговор именно на www.nescafe.bg, в отделена секция. На разположение в сайта още са интересни факти и полезна информация както за напитката, така и за здравословното хранене.

От 3 октомври до 2 ноември, в големите магазини в София, Пловдив, Варна и Бургас ще бъдат организирани консултантски центрове. В тях, всеки ще може да получи информация за здравословните ползи от умерената употреба на ароматната напитка, и по-специално за изключително необходимите за организма антиоксиданти.

Здравият организъм произвежда сам известни количества антиоксиданти, като същевременно използва и тези, съдържащи се в храната. Учените твърдят, че кафето съдържа значително количество антиоксиданти от групата на полифенолите и това го превръща в основен диетичен източник на антиоксиданти.

Образователната инициатива е част от кампанията “70 години марка кафе номер едно” в света по случай кръглата годишнина на NESCAFE®

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*