Световните организатори на Mrs. Galaxy очаровани от Галина Димитрова

Българската посланничка на „Mrs. Galaxy” Галина Димитрова подарява Четвероевангелието на Цар Иван Александър на участничките в световния конкурс.

Около 3 месеца остават до заминаването на Галина на Mrs. Galaxy. На световния конкурс със себе си красавицата ще носи уникалното Четвероевангелие на Цар Иван Александър – една изключителна реликва в българския културен и духовен ренесанс от 14 в. Ръкописът съдържа 367 ценностни миниатюри, създадени по оригинална концепция на писмописеца Симон, който го проектира като „творба от ярки цветове, злато, диаманти и скъпоценни камъни, но заради вътрешното божествено слово, проявление и откровение”. Тази уникална творба, издадена на DVD ще обиколи света и ще стане притежание на участничките и организаторите на конкурса Mrs. Galaxy от цял свят. За пръв път се прави такъв опит за популяризиране на българското ренесансово изкуство в световен мащаб. Съчетанието между силата на архаичното слово и лукса на модерната интерпретация ще направи известна в цял свят голямата творба. Изработката на луксозното DVD на два езика – български и английски и креативната идея са дело на Кейт.ООД, Димитровград, разказа лицензиантката на световния конкурс Мисис Галакси за България Теодора Колчева.

Снимките на българската посланничка на световния конкурс Мисис Галакси Галина Димитрова вече са качени в световния сайт на конкурса galaxypageants.com. До момента Галина е получила страхотни отзиви от президентката на конкурса Мария Торес, които са уникално признание за изключително сериозната й подготовка за световния конкурс. Конкурсът Mrs. Galaxy ще се проведе от 30 юли до 3 август в Орландо, Флорида. 60-те претендентки за престижната титла от цял свят ще отседнат в изключително луксозния хотел Caribe Royale Resort. Конкурсът Mrs. Galaxy изключително набляга не само върху красотата на делегатките, а и на тяхната социална ангажираност.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*