Начало » Музика » Кали възражда футболния химн „4-4-2”

Музика


Кали възражда футболния химн „4-4-2” Кали възражда футболния химн „4-4-2”

16 Октомври 2008 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Песента е част от новия албум на певицата „Ремиксирай ме”, с който тя представя стила ню фолк

Ремиксираният и модернизиран вариант на тоталния поп фолк хит „4-4-2” на Кали вече се завъртя премиерно в ефира на радио „Сигнал плюс”. Създадена в зората на зараждането на поп фолк жанра у нас, през 1998-а, песента се превърна в химн на футболните фенове и разби всички рекорди по продажби със 120 000 продадени копия – рекорд, който все още не е надминат от друг певец в България.

Сега Кали възражда песента, която я направи известна преди години, като я включва в последния си проект – албумът “The Best Of Kali: Ремиксирай ме”, който съдържа ремикси на 12 от най-големите й хитове и 2 чисто нови песни.

Както останалите ремикси в албума, така и „4-4-2” е записана изцяло наново, като към звученето й са прибавени редица модерни елементи – клубен саунд, перкусии, ар енд би ритми.

„Това беше най-трудната за ремискиране песен в проекта – разказва Кали, – защото трябваше да запазим основното й звучене и то да изпъква сред всички модерни елементи, които добавихме. Преминахме през няколко варианта, докато достигнем до този, който пуснахме на пазара – направихме ъндърграунд версия, дръм енд бейс, изцяло електронна и накрая се спряхме на варианта с много живи инструменти.”

Основният лайтмотив в звученето на футболния химн е запазен, но освежен от перкусиите, записани от партньора на Кали в „Пей с мен” Любен Бръшлянов. Освен това към текста на песента е добавен нов ред, който отправя закачка към футболните фенове. „Песента звучи модерно и същевременно носи духа на времето, в което беше създадена. Искам хората да се забавляват много на нея, защото това е идеята на музиката – да ни събира заедно и да ни кара да се веселим”, споделя певицата.

С модернизирания вариант на „4-4-2” и останалите 11 ремикса в албума, сред които са хитове като „Забрави ме”, „Малино моме” и „Катастрофа”, Кали отново прави заявка за революция в попфолк жанра, представяйки съвсем нов стил, повлиян от клубното начало, и наречен от нея ню фолк.

Прочетено: 2430 пъти 

Хумор и забава

- Мамо, наистина ли пилешката супа помага при простуда?
- Да, сине.
- И защо?
- Защото в пилето има много антибиотици.