Икстис посвещават колекцията си “Вяра” на медицинските сестри в Либия!

Колекцията се състои от 15 модела и е изпълнена в модерната за Есен/Зима 2007-08 графична комбинация от черно и черно с бяло.

Основна характеристика на “Вяра” е вплитането на бижутата в самите рокли. Аксесоар и дреха стават едно цяло. Изобилието на нанизи от синджири с мъниста цели да провокира усещането за дъха на отворена стара българска ракла.

Бродираните кръстове в патиниран тютюнев цвят ни напомнят за времето, когато златните кръстчета неизменно висяха на врата на българката, независимо от тоалета и случая. Тази естетика е преработена в нов, по-модерен вариант. Живеейки обаче в едно мулти религиозно общество, IXTYS (Икстис) дават възможността на всеки да закачи на роклята си своя собствен символ на вярата. Важно е единствено! – тя да продължи да бъде неизменна част от живота ни.

Ползвани са предимно италиански платове като копринен креп, дизайнерски промазани техно полиестери, кожа и дантела. Лазерно рязаните и бродирани с пайети и кристали цветя са моста за връзка с модерността. Цялостният вид, предвиден да излъчва вибрацията на сила, воля и целенасоченост, е изграден с помощта на аксесоарите, като например така актуалните за идващия сезон остри обувки. Тесните прави панталони тип клин подчертават представата за вечерна рокля, която би харесала на една модерна и уверена в себе си жена.

IXTYS (Икстис) прокарват идеята за “косата-аксесоар”, която бихме могли да поръчаме при коафьора си и да носим в чантата си като допълнително разкрасително средство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*