iPhone е най-търсената дума в интернет за 2011 г.

iPhone е най-търсената дума в глобалната мрежа през 2011 г., според класация на Yahoo.

Дигиталната медийна компания съобщи, че смартфонът се е оказал по-популярен от риалити звездата Ким Кардашян, поп звездата Кейти Пери и певицата и актриса Дженифър Лопес, които попадат в топ 5. На второ място след iPhone се нарежда американката Кейси Антъни, оправдана за убийството на малката си дъщеря след широкоотразен от медиите процес.

“За първи път от 2002 г. насам устройство като iPhone застава на първо място”, заяви Вера Чан, анализатор на уеб тенденциите в Yahoo!. “Въпреки че продуктът е на пазара от около четири години, едва сега той привлече вниманието на медиите”, допълни тя.

През 2002 г. PlayStation2 оглави класацията. Чан каза още, че iPhone е улеснил политическите движения в света и според нея устройството е олицетворение на визията на съоснователя на Епъл Стив Джобс, който почина през октомври.

Жените доминират в тазгодишната класация, като заемат шест места в първите десет. Актрисата Линдзи Лоън, която беше обсъждана в медиите заради краткия си престой в затвора и явяванията си в съда заради нарушаване на пробацията си за шофиране в нетрезво състояние и кражба, е на шесто място.

Актрисата Дженифър Анистън, която за първи път попада в топ 10 заедно с Дженифър Лопес, е на осмо място. Земетресението в Япония и Осама бин Ладен, който беше убит при американски щурм в Пакистан по-рано тази година, допълват топ 10. Бритни Спиърс, която доминираше четири поредни години, тази година не попада в класацията. “Америкън Айдъл”, който беше най-търсен през 2004 г., тази година е на седмо място.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*