Начало » Музика » Любители на грамофонните плочи прибавят коктейл към носталгията си

Музика


Любители на грамофонните плочи прибавят коктейл към носталгията си Любители на грамофонните плочи прибавят коктейл към носталгията си

18 Февруари 2015 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Истинските меломани, които предпочитат "живия" звук на старите грамофонни плочи пред "плоското" звучене на съвременните цифрови носители, получиха възможността да съпроводят манията си с питие в първия "винилов бар" в Сингапур.

Заведението с името "Лонг плей" (Long Play – дългосвиреща плоча) предлага на посетителите коктейли с ретро имена и изпълнители от безвъзвратно отминалата епоха. В звученето на винила има истинска романтика, предизвикваща не само усещане за носталгия, но и потапяща слушателя в духа на годините, в които е била записана плочата", разказва притежателят на бара Ло Лик Пенг, цитиран от ТАСС.

Първите грамофонни плочи са създадени около 1870 година. Пуснатите по-късно за масова употреба са били от твърдия и чуплив шеллак.

След това плочите се усъвършенстват и до навлизането на цифровите носители са най-качественият звуконосител на аналогови записи за масова употреба.

Прочетено: 4003 пъти 

Хумор и забава

- Мамо, наистина ли пилешката супа помага при простуда?
- Да, сине.
- И защо?
- Защото в пилето има много антибиотици.