Голямото рисуване на малките художници

Въпреки честите превалявания, първи юни в Карлово протече твърде нетрадиционно и много празнично.
Градският площад “20 юли” бе опасан от стативи с опънато около 400 метра бяло платно, на което с четки и боички повече от хиляда деца откликнаха на инициативата на галерия “Орхидея” “Голямото рисуване на малките художници”. От празничната сцена организаторите Кунка Бакалова и Момчил Николов приветстваха множеството с “Добре дошли на детското забавно шоу!” Старта на пъстрата надпревара символично бе даден със зелен светофар,за да няма спирки за детските мечти и техните реализации.

В рамките на един час децата на възраст от 2 до 16 години сътвориха прекрасни платна. Умилените родители и баби помагаха отстрани със съвети и напътствия, а най-нетърпеливите хващаха четка и се нареждаха до своите наследници. Усилването на дъжда не прогони никого, дори някъде чадърите пречеха на най-припряните художници. В тази надпревара нямаше излъчени победители, защото всички бяха победители. Платното ще бъде нарязано и всяка рисунка ще бъде рамкирана, за да бъде подарена на болнично или детско заведение.

С основание на финала Момчил Николов обяви, че това бе “Голямото рисуване на Големите художници!”

Шоуто приключи с връчване на всеки участник “Грамота за блестящо представяне”, а пъстри клоуни раздаваха лакомства и награди.

Кунка Бакалова благодари на всички участници и изрази надежда “Голямото рисуване на малките художници” да се превърне в традиция за града, като всяка година се удължава бялата пътека на детските мечти.

Голямото рисуване на малките художници
Голямото рисуване на малките художници

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*