Начало » Музика » Галинел налага ултимативна елегантност

Музика


Галинел налага ултимативна елегантност Галинел налага ултимативна елегантност

29 Октомври 2008 Галина Денчева, Модна Централа   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Когато говорим за тенденциите за есен-зима 2008/2009 не мога да не започна с ефектното топло и същевременно олекотено излъчване, което смея да твърдя единствено „буклето” носи. Разбира се, говорим за онзи текстил с фина вълнена основа, дискретен „втътък” и плътна въздушна текстура, който ние дизайнерите в „Галинел” разработихме в спортно-официален стил. Якета, сака и олекотени манта – да, това е новото ни предизвикателство към Вас. Учудва Ви идеята за спортно-официален стил?! Признаваме - това бе и целта ни – да създадем облекла, които бихте могли да носите с еднакъв успех както на бизнес-среща, така и на официална вечеря... Как постигнахме това ли?! Конструирахме саката със силно вталена тайорна линия, обработихме отделни техни елементи с кадифе лента и... ръчно вградихме фина като паяжина френска мрежа /SOLSTISS/ и кристали... спортни двойнотегелирани шевове и над 20 часа ръчен труд – с това се отличава всяко едно облекло от последната ни колекция „Гелина”. Цветовете?! Опушени тоналности на ръждивия цвят, винени оттенъци и „капучино” - нюанси за всички страстни почитатели на must have – цветовата гама за есен-зима 2008/2009, антрацитено-черни, оловно-сиви и наситено кафяви – са предложенията ни за всички традиционалисти. Силно впечатлява плътността на „цветовата карта” – всеки цвят е съвкупност от няколко – също като стила, който налагаме за предстоящия сезон – спортно-официален...

Френски жакард, обработен под форма на спортни сака, кадифе ленти, ефектно вградени в тайорни линии и ръчно вграждане на естествена лисица – това е новото модно предизвикателство от дизайнерския отдел на „ГАЛИНЕЛ”. Стилизирани флорални елементи преливат в кашмирени мотиви и пищно изпълват текстила... „Скрито закопчаване” гарантира елегантност на линията... Тъмни тоналности на цвета „кафе” се „вливат” в ръждиви оттенъци на цвета „карамел”... Предимството на жакардовото сако?! Поради плътността на текстила би могло да се превърне в любима Ваша връхна дреха, поради спортния характер на двойнотегелираните шевове – в нетрадиционно яке-сако, а естествената лисица не случайно го превръща в must have за сезон есен-зима 2008/2009 в категорията „елегантност и шик”.

Питате се с какво бихте могли да го комбинирате?! Безспорен фаворит за мен като дизайнер тази година е панталонът. Линията?! Английската аристократичност на „брича” умело пресъздадена от естествен велур, памук и еластан в комбинация с естествена кожа и разбира се – „каре”, раздвижено с вграждания от кожа, велур и аксесоари... много аксесоари. Старинни, над 200-годишни етно-мотиви от Узбекистан перфектно се вписват в новия „хусарски” моден ритъм. Ботушите?! Високи, в стил „каубойски” или „кубинки”, изпълнени от естествена кожа те са абсолютни задължителни за новия Ви нахакан зимен имидж.

Снимка:
© Венцислава Василева и Асен Емилов

Прочетено: 3006 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.