Начало » За дома » Фантазия и професионализъм в градинарството показаха участниците във фотоконкурса на «Мосю Бриколаж»

За дома


Фантазия и професионализъм в градинарството показаха участниците във фотоконкурса на «Мосю Бриколаж» Фантазия и професионализъм в градинарството показаха участниците във фотоконкурса на «Мосю Бриколаж»

08 Октомври 2009 Fashion.bg   |  Коментари [0] Категория › За дома

   increase  decrease

Над 300 оригинални идеи и красиви решения се състезаваха в конкурса на "Мосю Бриколаж" за най-красиви градини и балкони през 2009 година

За трета поредна година „Мосю Бриколаж” откри най-красивите балкони, градини и зелени площи в България чрез традиционния фотоконкурс „Моята цветна градина”. През изминалите 6 месеца точно 322 любители на цветята от цялата страна споделиха постиженията си в аранжирането на зелени пространства. Третото издание на конкурса стартира през април. От тогава «Мосю Бриколаж» събира фотоси с оригиналните идеи и цветни решения в категориите: Градина, Тераса/Балкон, Междублоково и друго публично пространство.

Живите произведения на изкуството бяха оценявани от 6 членно жури в състав: Пенка Тишкова – Председател на Съвета на директорите на «Доверие Брико» АД, Андрей Евтимов – Изпълнителен директор на «Доверие Брико» АД, Катя Георгиева – Главен редактор на сп. «Зелен рай», Светлин Давидов – водещ на предаването „Часът на Бриколаж” по Дарик радио, Даниел Тошев – Продуктов мениджър «Градина», Илия Славков – Зам. мениджър на сектор «Градина» в Мосю Бриколаж Благоевград.

Победителите:
Категория "Градина"
Най-голям брой участници изпратиха своите фотоси в категорията «Градина». Журито отреди първо място за фоторазказа с име „Летен Рай” на Димитър Василев Димитров от с. Габарево, община Казанлък. Той споделя, че градината е дело на неговия свекър.
Второ място журито присъди на Гюрга Драганова Шабанова, а наградата за трето място – при Надежда Димитрова от град Провадия, която е превърнала площадката пред дома си в истинска цветна феерия. Поощрителна награда журито връчи на Надка Левенова, която получава едногодишен абонамент за сп. «Зелен рай».

Категория "Тераса/Балкон"
76 участници изпратиха своите снимки в категория «Най-красива Тераса/Балкон». Първото място през тази година журито присъди на Красимир Иванов, който е превърнал малката си панелна тераса в приятно, вечно зелено място за почивка. Второто място спечели Ивета Фънтукова, чиято къща в Бистрица е истинско вдъхновение за всеки любител на цветята. Третата награда отиде при Снежана Иванова Стоева и нейната кокетна цветна тераса. Донка Иванова получи за своята тераса с над 15 вида цветя и изглед към морето поощрителна награда (едногодишен абонамент за сп. „Зелен рай”).

Категория "Междублоково и друго публично пространство"
Признание за изключителните грижи, положени за междублоковото пространство на своята улица, ккто и заслученото първо място получи Мария Колева. Нейната градинка се намира в София и за нея победителката разказа, че «със съпруга ми се опитахме и успяхме да превърнем занемарената и мръсна площадка в красива цветна градина, на която се наслаждаваме не само ние, но и нашите съседи. Подбрахме цветята и растенията, така че да се осигури изобилие от цветове през всички сезони на годината – от луковични цветя, през едногодишни и многогодишни цъфтящи, до вечнозелени храсти и дървета. Допълнителна декорация са каменните пътечки, красивите коренища, къщичките за птици. Пространството е оградено с ниска дървена оградка и няколко реда хризантеми.»
Второто място е за естетическото преобразяване на междублоково пространство на Любомира Гаджелова, а третата награда - за Николай Иванов от Пловдив.

Наградите:
Освен признанието на журито и споделеното удоволстве от любимото хоби победителите в трите категории получават и материални награди от „Мосю Бриколаж” - ваучери за пазаруване в магазините от веригата на различна стойност: 1-во място: 500.00 лв., 2-ро място: 300.00 лв., 3-то място: 100.00 лв.

История на конкурса:
За трета поредна година "Моята цветна градина" отличава най-добрите любителски постижения в областа на отглеждането и аранжирането на декоративни растения. Целта на конкурса е да даде възможност на стотиците любители-флористи да споделят своето хоби и да получат награди за постиженията си.

Прочетено: 5665 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.