Начало » Музика » Евровизия на живо в ефира на БНТ

Музика


Евровизия на живо в ефира на БНТ Евровизия на живо в ефира на БНТ

21 Май 2012 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Българска национална телевизия ще излъчи на живо двата полуфинала и финала на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.

Първият полуфинал ще се състои на 22 май и ще се излъчва на живо от 22:00 часа българско време. В него ще участват: Черна Гора, Исландия, Гърция, Латвия, Албания, Румъния, Швейцария, Белгия, Финландия, Израел, Сан Марино, Кипър, Дания, Русия, Унгария, Австрия, Молдова и Ирландия.

Вторият полуфинал ще се проведе на 24 май, един от най-българските празници. Именно на тази дата ще пее и Софи Маринова под номер 8. Освен нея във втория финал участие ще вземат представителите на: Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватия, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва. "Нашият" полуфинал зрителите могат да гледат по БНТ от 22:00 часа.

Веднага след края на втория полуфинал, БНТ ще излъчи документалният филм "Пътят". Драгомир Драганов и операторът Васко Йотов разказват за европейското промо турне на ромската перла.

Големият финал на Евровизия 2012 ще се проведе на 26 май. От двата полуфинала първите 10 песни с най-много точки отиват на финал. За него по регламент директно се класират и песните на 6 държави: Азербайджан, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Италия. Той също ще бъде излъчен от 22:00 часа.

Прочетено: 1843 пъти 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.