Джейкъб и София са най-популярните бебешки имена в САЩ

Официално е! Всички ние следваме семейство Кардашян. Дори когато става въпрос за бебешки имена, коментира водещо американско издание.

Властите в САЩ представиха тазгодишния си доклад с най-често срещаните имена за новородени за 2011 г.. Това е горещият списък, който всички луднали майки и млади родители очакват с нетърпение с надеждата, че името на тяхното дете не е сред най-популярните.

Големият борец на 2011 е “Мейсън”, който скочи до втората позиция и измести “Антъни” от топ десет. Това е единственото ново име и при двата пола, което успя да се добере до първите десет. Експертите предполагат, че внезапният скок в популярността на името се дължи на Кортни Кардашян, която кръсти първото си дете Мейсън през 2009 г..

Но наистина ли издигаме в култ семейството на Ким?

Всъщност, не съвсем. Известен брой от родителите несъмнено са кръстили своите отрочета на чаровните реалити звезди. Но мнозинството от американците са чули името на улицата или в службата и просто им е прозвучало приятно, убедени са експертите.

Друга интересна тенденция е склонността на обществото да кръщава децата си с имена, които завършват на “н”. Общо 4 от 10-те най-популярни мъжки имена имат тази буква в края си. Това са Мейсън, Джейдън, Итън и Ейдън.

Иначе първи в списъка на властите се нареждат Джейкъб и София, следвани от Мейсън и Уилям при момчетата и Исабела и Ема при нежния пол. По-надолу се нареждат: Джейдън, Ноа, Майкъл, Итън, Алекзандър, Ейдън, Даниел и Оливия, Ейва, Емили, Абигейл, Медисън, Мия, Клоуи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*