Начало » Технологии » Преобразяват парка в кв. Изток в японска градина

Технологии


Преобразяват парка в кв. Изток в японска градина Преобразяват парка в кв. Изток в японска градина

21 Април 2009 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Започва първото изложение за луксозно строителство VIP Property

АРТЕКС изгражда и 3-лъчева звезда кв. Бояна

Уникален японски парк ще бъде изграден за първи път у нас на площ 35 хил.кв.м в столичния кв. Изток, в съседство с Японското посолство. Проектът на фирма „АРТЕКС” ще бъде представен на първото изложение за луксозно строителство и обзавеждане VIP Property, което ще събере на 25 и 26 април в хотел Хилтън висшата мода на българските имоти.

Паркът ще създаде приятна и екологична среда с природен и културен потенциал. Така мястото ще подобри пространствената композиция на целия район, ще създаде условия за пълноценен отдих на софиянци.

Основен фактор в композицията е реката, която пресича парка. В него че има тематични зони – атрактивни павилиони за чайни церемонии, изгледни площадки, градина на ириситие, дзен градина и детски площадки. Около парка ще има велоалея за разглеждане и отвън.

Японският парк ще бъде място за представяне и на източната култура и история. Павилионите ще са от лека дървена конструкция, ще има и зала за източни бойни изкуства, за изложби, култури и спортни събития. Предвиждат се атрактивни скални градини, водни басейни, бонзай градини, водопади и фонтани. Ще има и характерното за японския парк мостче „яцухаши” – със зигзагообразна форма. На цялата територия ще има пейки, беседки и каменни форми в традиционен дизайн. Конбинирани съоръжения ще има за децата в детските кътове. Велосипедна алея и алея за незрящи ще бъде изградена в парка.

Река Новачица, която минава през мястото, ще бъде естетизирана и декорирана с дребни и по-големи камъни, както и с растителност. Ще бъдат създадени и малки островчета и езеро с неправилна форма.

Късметлиите, които се сдобият с апартаменти в единствената жилищна сграда, ще се радват на природа, птички и аромат на китайски чай през целия ден.

Другото бижу, което е дело на “АРТЕКС”, е комплексът с формата на 3-лъчева звезда „STELLA BOYANA”. В средата, където лъчите на звездата се срещат, е проектиран великолепен атриум, през който природата, чрез светлина и въздух навлиза от последния етаж на сградата до сутерена! Природата е навсякъде – градини с цветя в комплекса; вътре в сградата е разположена зеленина от специално подбрани видове, на специално предвидени за тях места; зелен пояс, през който изолира комплекса от шума и стреса на града; специално създадени зелени площи с дървесни видове, които се вклинят между трите отделни крила на уникалната сграда.

Сутеренът в комплекс „STELLA BOYANA” - място, където човек има усещането, че се намира на венециански площад, застлан с красиви, масивни, каменни плочи, облян в светлината идваща от атриума и поставеното на подходящите места допълнително осветление, облицован със специално подбрани дървени и каменни декоративни плоскости за постигане на желаната визия.

В сутерена се намират местата за отдих – помещение за фитнес, закрит басейн и сауна. Помещенията са осветени с големи френски прозорци или с горно осветление, посредством светлинни куполи.

Сградата е на четири етажа, с широки, осветени стълбищни клетки и асансьори във всяко от трите крила на сградата. Разгънатата застроена площ е 7 400кв.м., апартаментите са 36 на брой. Фасадите ще са обработени с цветна минерална мазилка, дъсчена обшивка и облицовка от камък.

Предвиден е собствен трафопост за захранване на сградата, както и всички апартаменти в комплекса ще разполагат с централна климатизация, свързана с вентилаторни конвектори. Климатиците са с точно определени места, закрити с декоративни решетки, проектирани по естетичен начин.

Разработен е проект по ландшафтно и парково устройство, богато и ефектно озеленяване с кът за отдих и детска площадка. Градини с цветя, перфектно оформени алеи с декоративни плочи, парково осветление, пейки, изкуствени езерца с фонтани и водни площи ще допълват комфорта на живущите в комплекс „STELLA BOYANA”.

Живущите в комплекс „STELLA BOYANA” ще разчитат на екип от специалисти, които ще се грижат за зелените площи, за почистването на общите части в и около сградата, за поддръжката на спортните съоръжения, за спокойствието и сигурността на обитателите.

Прочетено: 3653 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.