Енчо Керязов блести на юбилея `120 години цирковото изкуство в България`

Цирково изкуство у нас чества 120 години. В чест на славния юбилей шапитото на българския национален цирк “София” вече построено на новата официална циркова площадка на София в “Зона Б5”.
Най-мащабния цирков проект е под патронажа на Министерство на Културата и Столична община. Специален гост на гала спектаклите на 16, 17 и 18 декември ще бъде най-прочутият наш цирков артист Енчо Керязов. За първи път на български манеж ще гастролира правнукът на легендарния Лазар Добрич – Кристофър и неговата трупа от жонгльори върху гигантски сфери.

Със своите виртуозни умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни ще се изявят три поколения на прочутата фамилия Валдемар – едни от основателите на българската циркова школа. Трупа Янчеви ще представи главозамайващи въздушни каскади. Сред атракциите ще бъде и Даниела Валоскова, единствената жена в Европа, която виси на косата си и още ярки и впечатляващи артисти с покоряващи изпълнения.

Водещ на тридневния юбилея ще бъде Драго Драганов. Официалният плакат на събитието е дело на световноизвестната художничка Елена Зайка – автор на плакатите за цирковите фестивали в Монте Карло и Маси, Цирк “Никулин” в Москва и Цирк “Буглион” в Париж.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*