Нова восъчна фигура на Елизабет II

Нова восъчна фигура на Елизабет II

15 ГЊГ Г© 2012 | БГНЕС

Восъчна фигура на британската кралица Елизабет II беше показана в музея на Мадам Тюсо в Лондон вчера и за създаването й били отделени 150 000 паунда.

Новата статуя, която ще бъде 23-ят двойник на кралицата в световно известния музей на восъчните фигури, беше показана по повод Диамантения юбилей на кралицата. Восъчните фигури на кралицата често бяха странни нейни подобия, които не й приличаха много по външен вид, но последният модел не може да бъде сбъркан.

Макар кралицата да не е позирала за восъчната фигура, тя е изпратила мерките си и е одобрила различните аспекти на скулптурата. Художниците отделили часове за изучаването на портрет на Eлизабет II, който бил направен по повод 60-годишнината от възкачването й на трона. Статуята била моделирана въз основа на портрета, но художниците използвали десетки други снимки и видео материали, както и взети преди време мерки на кралицата, за да създадат крайния продукт.

Всяко косъмче от косата на Елизабет II било поставено буквално на ръка и всеки детайл от косата и грима й бил пресъздаден от екип от художници перфекционисти. Дрехите и бижутата й също били достоверно пресъздадени. Роклята й е обсипана с 53 000 кристала Сваровски, а копринената й синя лента е точно копие на истинската, върху която е поставен Орденът на жартиера на кралицата. Върху главата й стои държавната диадема от диаманти и перли на крал Джордж IV.