България е най-евтината дестинация през 2012

България е най-евтината дестинация през 2012

24 Àïðèë 2012 | БГНЕС

България се наложи като едноличен лидер в борбата за най-евтина дестинация на британските летовници, след като паундът зае по-силни позиции спрямо редица други европейски валути, отбелязват медиите на Острова.

Според годишния доклад "Поуст Офис Травъл Мъни", България ще бъде най-изгодната туристическа дестинация за британците, макар че островитяните купуват турската лира с 14% по-евтино спрямо миналото лято. Проучването е изготвено на базата на списък с десетте задължителни за летовника продукта като светлата бира, слънцезащитния крем и менюто за двамата.

А в подножието на върха, където са бетонирани България и Турция, се намира слънчева и приветлива Португалия, където 10-те най-важни продукта излизат общо 54,46 паунда. Изследването обаче отбелязва, че въпреки настоящия курс на паунда, който през т.г. е със 7,1% по-висок спрямо еврото на годишна база, почивките в Испания, Португалия и Гърция не са толкова привлекателни по ред причини.

Най-скъпа за отдих през това лято ще бъде Хърватия, където десетте продукта струват общо 73,65 паунда, като балканската страна изпреварва в това отношение дори лъскавия Орландо, Флорида – 69,41 паунда. Следователно, ако търсите истинска сделка, изглежда, България ще бъде мястото за вас през горещия сезон. Там най-важните неща излизат едва 23,70 паунда, съветват в заключение медиите. БГНЕС