Уеб сайт дава съвети за редуциране на наднорменото тегло

Уеб сайт дава съвети за редуциране на наднорменото тегло

28 Þëè 2007 | www.redukcia.com

С www.redukcia.com всеки желаещ може „да свали дебелите дрехи” и да се радва на стройна фигура

Посетителите могат да намерят информация за безплатни прегледи при медицински специалисти


От средата на месец юли в интернет пространството е достъпен нов сайт - съветник за здравословно намаляване на теглото – www.redukcia.com. Сайтът дава съвети за трите основни елемента, свързани с отслабването - здравословно хранене, двигателна активност и консултация с медицински специалист. Те са успешно съчетани в комплексната програма за отслабване „Редукция”, която е акцентът в сайта.

Желаещите да се включат в програмата могат да участват и в тазгодишния конкурс за отслабване „Да свалим дебелите дрехи”, който предлага томбола с атрактивни награди от Benetton. В www.redukcia.com са представени около 70 медицински специалиста, които могат да извършат безплатен медицински преглед и да помогнат на желаещите в трудната задача за намаляване на теглото чрез Програма „Редукция”. Повече информация за програмата и за безплатните прегледи, може да бъде получена и на телефон 0800 1 96 69, на цената на един градски разговор от цялата страна.

Освен общите съвети за намаляване на теглото, посетителите на сайта могат да получат и конкретен отговор от специалист на зададен от тях въпрос, както и да се абонират безплатно за месечен електронен бюлетин. В сайта може да бъде изчислен личният индекс телесна маса /ИТМ/ и количеството калории, които се приемат с различните храни. В своите насоки за намаляване на теглото www.redukcia.com се позовава на комплексния подход към отслабването, който включва умерено хранене, движение и консултация с медицински специалисти, които при необходимост могат да предпишат медикаментозно лечение.

ХРАНЕНЕ

Правилното хранене е от определящо значение за постигане на желаните резултати. Посетителите на www.redukcia.com могат да изберат най-подходящата за тях комбинация от храни, която ще им помогне да поддържат здравословно тегло. Това е възможно благодарение на първия комбиниран виртуален калкулатор, който изчислява персоналния индекс телесна маса и необходимия дневен прием на калории. Чрез него всеки лесно може да състави свое лично дневно меню, като следи количеството на приетите калории. В сайта могат да бъдат намерени и съвети за това как да пазаруваме здравословно, как да намалим чувството на глад, каква да е честотата на храненията през деня и др. Повече информация може да бъде намерена в секцията „Хранене” на сайта.

ДВИЖЕНИЕ

Неделима част от програмата за намаляване на теглото е активният двигателен режим, който осигурява по-голям разход на енергия. Така тялото изразходва енергия от резервите си и по този начин се намалява телесното тегло. Най-подходяща за хората с наднормено тегло и затлъстяване е аеробната двигателна активност. Тя включва дейност с повишен достъп на кислород за продължителен период от време и умерена интензивност. Добре е да се изминават по-дълги разстояния в по-бавно темпо, отколкото бързото изразходване на енергия. www.redukcia.com предлага и комплекс от упражнения, които лесно могат да се прилагат в домашни условия. Предлага се и информация колко време е необходимо, за да „се изгорят” калориите, приети с конкретни храни. Повече информация може да бъде намерена в секцията „Движение” на сайта.

КОНСУЛТАЦИЯ

За здравословното отслабване изключително важен е комплексният подход, който освен умерена диета и движение, включва и медицинска консултация и подходящи медикаменти. 70-те специалиста, които са представени в уеб сайта, могат да предоставят необходимите напътствия на желаещите да редуцират теглото си и при необходимост да предпишат медикаментозно лечение, което да улесни този процес.

Проблемът „Наднормено тегло”

От последните проучвания на Световната здравна организация става ясно, че повече от 35 % от хората по света са с наднормено тегло или затлъстяване в различна степен. Това е и една от основните причини за нарастване на смъртността в САЩ. Затлъстяването е не само естетичен, но и здравословен проблем. То се изразява в натрупване на излишно количество мазнини в тялото, в следствие на прием на по-голямо количество калории, отколкото изразходва тялото. В зависимост от степента на това натрупване, състоянието се класифицира като наднормено тегло или като затлъстяване. Всяко от тези състояния носи различна степен на здравен риск и се оценява чрез изчисление на индекс телесна маса.