Нов клуб за авторска музика отваря врати тази събота

Нов клуб за авторска музика отваря врати тази събота

25 Þëè 2007 | CATALYST!West Coast Punkrock

Нов клуб за авторска музика отваря врати в София тази събота – 28-ми юли. Заведението се казва “8th Ball” (“Осмата топка”) и се намира в центъра на столицата – на ул. “Георг Вашингтон” 12 (зад “Централни хали”).

Официалното откриване и първият концерт в “8th Ball” ще се състои тази събота, като на сцената ще забият две съвсем млади български поп-пънк банди – Catalyst и Rise Above. През лятото програмата на заведението ще бъде по-спокойна, като за месец август засега има само една запазена дата – на 15-ти в “8th Ball” ще гостуват немската ъндърграунд банда Tragic Vision.

Въпреки това, клубът ще бъде отворен цяло лято и в него ще се организират тематични партита. От есента концерти на български и чуждестранни групи ще има всеки петък и събота.

“Клуб “8th Ball” ще бъде “по-специално място” за българската музика. В нея са добре дошли най-добрите ъндърграунд банди в България, които се изявяват в стилове като хардкор, ска, пънк, метъл, алтърнатив”, сподели идеите си мениджъра на клуба Александър Богданов “Същото важи и за чуждите банди – за 15 август имаме шоу с немците Tragic Vision, които и преди са свирили в България, и сме изключително доволни, че избраха точно нашия клуб.”, добави още той.

Александър Богданов обеща и цените на напитките в клуба също да бъдат “ъндърграунд” и съвсем достъпни. В следващите няколко месеца пък, в подземието на клуба е планирано създаването на Tattoo студио и репетиционна.

Откриването на 28-ми юли ще бъде с участието на поп-пънк бандата Catalyst, както и съвсем новата група Rise Above, за които това ще бъде първи концерт. Цената на билета е съвсем символична – 2 лв., а шоуто ще започне в 19 часа.