200-годишни бижута от Узбекистан - новото модно изкушение

200-годишни бижута от Узбекистан - новото модно изкушение

23 Þëè 2007 | Fashion.bg

Те са старинни. Те носят древен заряд и ако се вярва на легендите, които са свързани с тях – акумулират положителна енергия. Те са бижутата от колекция „Циганска сватба”.

Муски – това са отличителните белези на всяко едно бижу! Всъщност от далечни времена, хората са вярвали в магнетичната сила, която определени предмети и цветове носят. Тревисто-зелено, алено-червено, слънчево-жълто и виолетово се нижат в някаква странна последователност... Древни монети са вплетени в мистична върволица... Цветни пискюли описват всеки жест на тялото... Патенирани мъниста описват с хирургическа точност жълти, коралови и тюркоазени участъци...

Вярвате ли, че аз, която от години смея да твърдя че познавам Античния свят буквално онемях в мига, в който ги видях! На секундата вече бях сигурна, че тези бижута перфектно ще се впишат в духа на цялостната визия на колекцията – точно тези бижута са ми липсвали за да пресъздам всичко това, което виждах в себе си, създавайки новата линия облекла. И се получи!

Няма да се впускам в подробности за това, колко усилия ни костваше на мен и на екипа ми от експерти, да организираме всички документи, сертификати и транспортиране на колекцията от бижута, най-важното е че те са вече тук!

Гледайте тази събота и неделя от 18.30 часа, по Канал 3 - „ГАЛИНЕЛ” – Ревю Спектакъл „ЦИГАНСКА СВАТБА”.

Снимка: Енчо Найденов

Бални рокли