Силвия и нейният SILQ  допринасят за красотата на Шишман

Силвия и нейният SILQ допринасят за красотата на Шишман

20 Îêòîìâðè 2011 | Infotech.bg

През месец октомври беше представена първата колекция на новооткритата марка SILQ. В уютната винтидж обстановка на магазина, гостите на събитието имаха възможността да се насладят на първите модели от колекцията на SILQ и благодарение на искусната гримьорка Джулия Александрова, да се пренесат в романтичната атмосфера на 60-те години.

На разположение на гостите беше и неповторимата стилистка Ива Гълъбова, която със своята всеотдайност и талант, преобразяваше гостите – модели и изпипваше всеки един моден детайл. На частичната промяна се насладиха десетки посетители, които с радост позираха пред фотографа и закачливо се вживяваха в ролята на ретро дами.

В края на ретро фиестата Елена Чивиева – редовен клиент на SILQ & NOA NOA, спечели разходка из нощтна София в автентичен ретро автомобил. Когато я попитахме какво е по-различното в магазина, тя отговори, че освен прекрасните дрехи, изисканите материи, стилните дизайни и некомерсиалните кройки, уютната атмосфера на мястото, в комбинация с усмихнатия екип от професионалисти, са една малка част от причините, поради които всеки път се връща в магазина.

Идеята за нова модна линия се ражда, когато нейната създателка Силвия Атипова разбира, че единствения начин да има дрехи, които безусловно да харесва, е да си ги „измисли”.

„Държа на естествените материи и това е нещо, с което няма да правя компромиси. Оказа се обаче, че това е едно доста трудно начинание. Най-лесно е да намериш нискокачествени платове. Първоначално смятах да зареждам само от Италия и Франция, но после открих един търговец от Турция, който произвежда много приятни материи”, разказва Силвия.

„Искам хората, с които работя да се наслаждават на това, което правят и мисля, че съм успяла да го постигна. Професионалистите от Карлово, Перник, София, напълно ме подкрепят и много често обновяват собствените си гардероби именно от SILQ”, добавя създадетлката на модната линия.

Поговорката „По дрехите те посрещат, по акъла те изпращат” перфектно приляга на модната линия. SILQ е различното възприятие за света, белегът, чрез който се различаваш от масата и начин, по който подчертаваш своята същност, индивидуалност и стил.