Музикалното турне COCA-COLA HAPPY ENERGY TOUR стартира с концерт във Велико Търново

Музикалното турне COCA-COLA HAPPY ENERGY TOUR стартира с концерт във Велико Търново

15 Ñåïòåìâðè 2011 | APRA Porter Novelli

С много силен първи концерт стартира най-очакваното музикално турне в България тази година - Coca-Cola Happy Energy Tour, организирано от Coca-Cola с медийната подкрепа на радио и телевизия The Voice.

Над 7000 души в старопрестолния град се завъртяха в шеметния ритъм на близо 3-часовото шоу и не спряха да скачат и пеят до последната секунда на концерта.

„Велико Търново, уникални сте! Вие сте най-готините! We love you!” – се чуваше от сцената на различни езици, а публиката отговаряше с мощен рев, който огласяше крепостта Царевец. Най-нетърпеливите фенове започнаха да се тълпят пред сцената още към 18:00 часа, а късметлиите, спечелили пропуск за Happy Energy Circle, заеха своето място в специалната зона. Малко по-късно, минути преди началото на концерта над сто души си направиха снимки за спомен със звездите от турнето и получиха специален подарък от Coca-Cola – тениска и компактдиск с компилацията The Voice Party Hits 2 и с автографи от DJ Sava и Sasha Lopez. Всички снимки от концерта ще бъдат качени във Facebook страницата на турнето: http://www.facebook.com/CC.Happy.Energy.Tour.

Веднага след това започна обратното броене преди старта на концерта и изключително атрактивното откриващо изпълнение на Студио Dance Zone, с участието на Skiller и DJ Doncho.

Виртуалният водещ на концерта, известен под името Дъ Войс, който е душата и гласът на Coca-Cola Happy Energy Tour сцената, поздрави публиката във Велико Търново и представи първите участници в концерта – Billy Hlapeto и Lexus. Те направиха микс от най-популярните си парчета и силно изпълнение на най-новия си сингъл Like This, Like That.

След тях на сцената се качи R’N’B принцесата Сантра, която представи своите песни в неочакван тандем с рапъра Играта и за първи път пред публика изпя чисто новата си песен Play On Repeat. Соловият сет на Играта накара публиката на площада да затанцува, а любимците на всички тийнеджъри Touch Down ги взривиха с изпълнението на парчето Влез в час (The Superhero Song).

Невероятните Лора и Goodslav традиционно превърнаха 7000 гласа в един с песента Нека бъде лято, а след тяхното изпълнение извънземният бийтбоксър, обявен официално за „най-бързата уста в Европа” буквално остави без дъх публиката с изключително атрактивното си изпълнение и с музикалния дуел между него и барабаниста от групата на Тома - Ninyo. Сякаш специално за да се засили ефекта от звездната програма, в средата на концерта крепостта Царевец засия в светлина и лазерното шоу озари небето. Тома и неговата банда, с участието на Skiller, направиха уникална рок интерпретация на класиките на Michael Jackson Beat It и Smooth Criminal. След това Тома изпя за първи път на живо новия си сингъл Сам на света, включващ и магнетичното рапиране на Billy Hlapeto.

Истински взрив от аплодисменти предизвика появата на Графа, който окончателно разпали хората на площада с хитовете Оставяш следи, Тяло в тяло и Невидим.

Акцентите в програмата бяха абсолютно неочакваните колаборации между артистите от турнето. Лиричното парче на Bob feat. Hayley Williams - Airplanes, което от месеци неизменно присъства в програмите на радиостанциите и телевизиите в страната ни бе изпято от изключително силния тандем Сантра и Mike Lexus. Графа и Тома заедно с неговата група изненадаха с брилянтното изпълнение на песента Let Me Entertain You, а Лора Караджова, Сантра и Touch Down представиха своята версия на хита на Taio Cruz Higher, с която участваха в кампанията на Coca-Cola за колаборация с известния британец. По време на концерта най-веселите физиононмии и най-свежите лица от публиката бяха уловени от тайния фотограф на Coca-Cola, а петима от тях, избрани на случаен принцип, имаха привилегията не само да попаднат зад сцената, но и да се качат в емблематичния Дъ Рейс заедно със звездите след концерта.

Концертът завърши с впечатляващия сет на денс гуруто DJ Sava и атрактивната му вокалистка Andreea D, които превърнаха площада в топ клуб с хитовете си Money Maker и I Like The Trumpet, а Sasha Lopez, Broono и Alexandra Blake предизвикаха лавина от аплодисменти с вселенския си хит All My People.

Огромни количества Coca-Cola бяха раздадени от симпатичните хостеси, екипирани с червени ретро велосипеди и свирещи дамски чанти. За любителите на силни емоции пък имаше специални атракциони. Те можеха да потренират скокове от сцената, но вместо в публиката – в басейн, пълен с пластмасови топки, а също и да поскачат в трамплин с формата на бутилка Coca-Cola. В момента Дъ Рейс се придвижва към Русе, където артистите очакват изключително топло посрещане от местната публика – такова, на каквото се радваха при предишното гостуване на турнето в града. Всеки ден точно в 14:00 часа слушателите на радио The Voice ще могат да чуят прякото включване на Играта от Дъ Рейс, от което да научат последните задкулисни новини и да разберат какво е настроението в Дъ Рейс.

Пътят на Coca-Cola Happy Energy Tour продължава през:
15 септември 2011, четвъртък - Русе - централен градски площад;
16 септември 2011р петък – Варна - амфитеатъра в Морската градина;
17 септември 2011, събота – Бургас - площад „Тройката”;
18 септември 2011, неделя – Пловдив - площад Централен, пред хотел „Тримонциум”;
21 септември 2011, сряда – София – площад „Александър Батенберг”.