Сливането на "Фолксваген" и "Порше" се отлага за след 2011

Сливането на "Фолксваген" и "Порше" се отлага за след 2011

09 Ñåïòåìâðè 2011 | БГНЕС

"Фолксваген" съобщи, че отлага сливането си с Porsche Automobil Holding SE за след 2011 поради нерешени юридически въпроси и проучва други начини за създаване на интегрирана автогрупировка.

Porsche и Volkswagen през 2009 постигнаха съгласие да сключат сделка за сливане до края на 2011, но през февруари сигнализираха, че процесът търпи отлагане поради съдебни казуси с инвеститори и наказателно разследване на бившия главен изпълнителен директор и финансов ръководител.

В четвъртък германският автомобилостроител обяви, че след обсъждания с "Порше" са стигнали до заключението, че планираното сливане с Porsche SE не може да бъде осъществено във времевата рамка, предвидена в споразумението по въпроса. В отделно изявление от Porsche съобщават, че двете компании не са успели да се споразумеят по оценката на тази марка, изисквана за изчисляване на коефициента на замяна. Германският автомобилен гигант уточнява, че в близките седмици неговият управителен борд ще направи анализ на други потенциални действия за постигане на създаването на интегрирана автомобилна група с "Порше".