България стана примамливо място за  Холивуд

България стана примамливо място за Холивуд

08 Ñåïòåìâðè 2011 | БГНЕС

В покрайнините на София, студио от епохата на комунизма, разпростиращо се върху 75 акра земя, скоро ще привлече съзвездие от холивудски актьори, включително Силвестър Сталоун, Мики Рурк, Брус Уилис и бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Богатите на тестостерон екшън звезди на 19 септември т.г. ще се съберат в Ню Бояна Филм Студиос, където ще започнат снимките на втората част на "Непобедимите" - хитовият, изпълнен с емоции филм, разказващ за група наемници, чиято първа част събра 275 млн. приходи. Новият проект, разполагащ с над 100 млн. долара, обаче е поредната високобюджетна продукция за Ню Бояна, която се превърна в любимата дестинация на Холивуд в Източна Европа.

Въпреки, че първият "Непобедимите" бе заснет предимно в Бразилия и Луизиана, снимките на втората част, които ще продължат точно 14 седмици, ще се направят в България и отчасти в Париж, Москва и Китай. Втората част от поредицата ще включва голям брой известни актьори, включително Чък Норис, Джон Траволта и Жан-Клод Ван Дам. Продукцията ще използва детайлните манхатънски декори на Ню Бояна, включително тези на улиците и на входовете на метрото, за да пресъздаде съветско убежище, използвано за обучение на войници на американска земя.