Анелия: Проба грешка... Да ти вярвам ли?!

Анелия: Проба грешка... Да ти вярвам ли?!

30 ГћГ­ГЁ 2011 | Infotech.bg

В разгара на лятото Анелия вдигна завесата около най-новите проекти, с които ще зарадва почитателите на попфолк звученето.

Напълно финализирана е новата й песен „Проба-грешка”, към която има и клип, който скоро ще се завърти в ефира на „Планета тв”. Това е поредният музикален експеримент, който звездата предприема, тъй като работи с абсолютно ново име сред композиторите у нас – Николай Пашев, познат от Академията на Шоуто на Слави.

В интервю за „Нов фолк” Анелия обясни защо е решила да работи с непознат автор. „Започнах да търся нови кадри, защото нашите композитори са много добри и талантливи, но хората свикват със саунда им, а ние изпълнителите, трябва да правим различни проекти – затова е хубаво да има нови имена, които да разчупват нещата. Това момче е завършило музикално училище и има много хубава мисъл”, изказва компетентното си мнения Анелия. Песента е умерена, но включва бийт, който е по-различен от това, което се слуша в момента, с което фолк звездата навярно ще създаде нова мода в актуалното попфолк звучене.

Що се отнася до посланието на текста, който е дело на текстописците Лиляна Димова и Лора Димитрова, Анелия е категорична, че и този път няма драма. „Има нещо кокетно в самия аранжимент на песента, куплетите са по-лирични от припева. Не съм искала текстът да е тъжен, исках хората да се забавляват. В същото време е много истински и темата вълнува сигурно 99% от жените. Едва ли има жена, която да не е преживяла нещо такова: била е с мъж един път, но после го повтаря и повтаря... и тази лудост трябва някога да спре”, разяснява артистът на „Пайнер”.

„Проба-грешка” не е единствената нова песен на Анелия. Тя е готова с още две, като от тях едната „Да ти вярвам ли” ще бъде включена в компилация, а следващата я пази за новия си албум. Всъщност това е и втората новина около Ани. Тавата е почти преполовена, тъй като са готови седем от песните в нея. Твърде вероятно е до няколко месеца да бъде на пазара.