Малчугани сготвиха 500 порции деликатеси под вещото ръководство на Ути Бъчваров

Малчугани сготвиха 500 порции деликатеси под вещото ръководство на Ути Бъчваров

07 ГћГ­ГЁ 2011 | Infotech.bg

Малчугани сготвиха над 500 порции с деликатеси под вещото ръководство на кулинарния спец Ути Бъчваров. Най-малките демонстрираха уменията си пред многобройна публика в продължение на три часа на специална сцена пред Народен театър „Иван Вазов”, оборудвани с готварски престилки и шапки. Менюто, определено от тв водещия и което децата трябваше да изпълнят, беше рибена чорба, сьомга с пресен лук, penne с кюфтета, рибен туистър със салата „Цезар” и десерт.

Кулинарното шоу бе само малка част от програмата на двудневния „Детски панаир” в центъра на София, с който се отбеляза Световният ден на детото – 1 юни. Събитието се организара от Инициативна група „Изкуство за малките” към НДФ „13 века България”. Проектът е финансиран от фондация “Америка за България” и е подкрепен от Национална художествена галерия, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Софийска градска галерия, Природонаучен музей, Столичен куклен театър, Френски културен институт и др.

В рамките на двата дни хиляди малчугани се включиха абсолютно безплатно в многобройните забавни културно-образователни инициативи. Различни ателиета за изкуство, култура, история, музика и много други предоставиха възможност на децата да развихрят своето въображение и възможностите си. Сред по-интересните занимания бяха създаването на фигури от хартия (оригами), рисунки на асфалт, брейк танци, мода, фокуси, театрални постановки и стенопис.

Малчугани сготвиха 500 порции деликатеси

Малчугани сготвиха 500 порции деликатеси