Стинг изнася концерт на 7 юни в София

Стинг изнася концерт на 7 юни в София

23 Ôåâðóàðè 2011 | БГНЕС

Стинг ще изнесе концерт на 7 юни от 20 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София, съобщиха от София Мюзик Ентерпрайсис.

Концертът на Стинг със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската музикалната сцена това лято. Гениалният музикант ще свири за пръв в България, освен със своя виртуозен бенд и със симфоничен оркестър. Това музикално събитие, специално, а така също и останалите концерти през 2011 г., са посветени на 20 годишния юбилей от създаването на София Мюзик Ентерпрайсис. Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов". Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор "А", на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души. Билетите за концерта на Стинг ще бъдат на цени от 80, 100, 150 и 200 лева и продажбата им започва на 25 февруари (петък) 2011 г.

На концерта си в София, част от турнето Symphonicity, Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас). Стинг ще удължи изключително успешното си световно турне Symphonicity. Потвърдени са допълнителни дати в Европа това лято. След напълно разпродадените концерти в Северна Америка, Европа и Австралия, турнето ще бъде част и от редица фестивали във Франция, Германия, Италия и Източна Европа. В турнето си Symphonicity, Стинг изпълнява най-големите си хитове с аранжимент за симфоничен оркестър. Почерпени от разнообразната и изключително успешна кариера на гениалния музикант, включваща многобройни мултиплатинени албуми, смайващ списък с хитове, достигнали номер 1 в музикалните класации, редица награди и рекорди по продажби от над 100 милиона, най-големите хитове на Стинг сега са интерпретирани по един съвсем нов начин, със симфоничен оркестър, а аранжиментът им е на Хорхе Каландрели, Дейвид Хартли, Мичъл Легранд, Роб Матис, Винс Мендоса, Стивън Меркурио, Бил Рос, Робърт Садин и Никола Тескари.

През дългогодишната си самостоятелна кариера и като член на The Police, Стинг получава 16 награди Грами, Златен Глобус, три номинации за Оскар, Награда на века на сп. Билборд и Личност на годината 2004 на фондация MusiCares. Той е приет и в световната Зала на Славата.

Като допълнение на знаменитото световно турне на Стинг, на пазара са вече и CD и DVD от концерта в Берлин с Кралската филхармония и диригент Стивън Меркурио. Тази ексклузивна колекция включва някои неиздавани до момента неща, както и най-големите хитове на Стинг, с аранжимент за симфоничен оркестър. С Брандфорд Марсалис, като гост на някои от парчетата, този концерт на живо е Symphonicity в най-чист вид.

Новите дати на турнето Symphonicity са:

2 юни – Будапеща, Унгария
5 юни – Букурещ, Рмъния
7 юни – София, България
8 юни – Белград, Сърбия
10 юни – Любляна, Словения
18 юни – Гданск, Полша
22 юни – Мьонхенглабдах, Германия
23 юни – Лайпциг, Германия
25 юни – Салем, Германия
18 юли – Манхайм, Германия
19 юли – Мюнхен, Германия
22 юли – Сен Мало, Франция
23 юли – Ним, Франция.