София чу възхитителния глас на Конча Буйка

София чу възхитителния глас на Конча Буйка

19 Àïðèë 2010 | BGNES

С концерта си в София испанската дива с феноменален глас Конча Буйка показа на българската публика, че за музиката не съществуват езикови бариери, предаде репортер на БГНЕС.

“Ние всички плачем за едни и същи неща и се смеем за едни и същи неща”, обърна се Буйка към публиката в Зала 1 на НДК и продължи – “Затова знам, че вие ме разбирате”.

След час и половина опианяваща смес от фламенко, кубински ритми и джаз Конча Буйка излезе два пъти на бис. Дошлите да чуят и видят черната перла на испанската музика имаха възможността да почувстват музиката на Буйка, която събира енергия от три континента – Европа, Африка и Латинска Америка.

Грациозната певица и нейните кубински музиканти са в столицата благодарение на подкрепата на културния отдел на посолството на Кралство Испания. Концертът е по повод на председателстването на ЕС от Испания, а организатори са BG Sound Stage.

Конча Буйка има издадени пет диска, два от които с номинации за латино "Грами". Световната музикална сцена я приема като най-новата и ярка звезда на Испания и този стил. Критиката я обяви за новата Нина Симон. Удостоена е с две награди “Premios de la Musica”. Освен певица тя е и талантлив композитор и аранжор. Буйка утвърждава своя успех с дуети и съвместни концерти със знаменитости като Чучо Валдес, Азнавур, Мариза. Публиката е впечатлена от нейните интерпретации на известните песни “La Вoheme”, “Volver Volver” feat. Javier Limon, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните й хитове е дуетът й с Нели Фуртадо – “Fuerte”. Най-новият й диск “El Último Trago” (“Последното питие”) е записан с неповторимия кубински пианист Чучо Валдес и е посветен на легендарната латиноамериканска певица Чавела Варгас.