Селин Дион е топ изпълнителката на последните 10 г

Селин Дион е топ изпълнителката на последните 10 г

21 ßíóàðè 2010 | BGNES

Селин Дион е топ изпълнителят на последното десетилетие, побеждавайки Кени Чесни и Дейв Матюс Бенд в класацията America's Ultimate Top 10.

Класацията на най-печелившите изпълнители се базира на приходите от продажбите на албумите им и от продажбите на билети за техни концерти.

Постоянният успех, който съпътства Дион от 2000 до 2009 г., я постави на първо място в класацията за последното десетилетие. То се дължи най-вече на петгодишния договор на певицата в Caesars Palace в Лас Вегас, където представи своето шоу A New Day, билетите за което бяха напълно разпродадени.

Според авторите на класацията от Pollstar Дион е спечелила 522,2 милиона долара от продажби на билети за концерти през последното десетилетие и още 225,7 милиона долара от продажби на албуми, с което за последните десет години тя е натрупала общо състояние от 747,9 милиона долара, с 5 милиона повече спрямо класирания на второ място Чесни.

На трето място е Дейв Матюс Банд, а в топ пет влизат още "Бийтълс" и Ю2. В първата десетка намират място Тоби Кийт, Брус Спрингстийн, "Ролинг Стоунс", Тим МакГроу и Бритни Спиърс.