Новият албум на Рамщайн забранен за непълнолетни

Новият албум на Рамщайн забранен за непълнолетни

10 Íîåìâðè 2009 | BGNES

Последният албум на германската метъл банда Рамщайн от утре ще бъде забранен за продажба на непълнолетни в Германия главно заради открито садо-мазо парче, включено в него, съобщи пресаташето на групата, цитиран от АФП.

Дискът, "Liebe ist für alle da", който вече беше продаден в над 300 000 екземпляра от излизането му в средата на октомври, вече не може да бъде излаган на щандовете в магазините. За да се сдобият с него, почитателите на групата ще трябва да отправят изрична молба до разпространителите, които трябва да се уверят, че купувачите са над 18-годишна възраст, обясни пред АФП Андреа Хендорфер.

Според прес-службата на музикантите, до тази ситуация се стигнало в резултат на решение на Германската агенция за контрол на опасните за младите творби, която била сезирана от министерството на семейното планиране.

Албумът бил забранен за непълнолетни заради снимка със садо-мазо характер в обложката към диска и песента "Ich tue dir weh", чиито думи съвсем открито възхваляват насилствените сексуални практики. Освен това според много германски вестници решението е мотивирано от факта, че песента "Pussy", чийто клип с близко до порното съдържание, е хит в интернет, ще насърчи "сексуални отношения без предпазни мерки" в момент, когато правителството призовава за превенция срещу СПИН.