Известна ориенталска танцьорка пристига от Германия за денс семинар

Известна ориенталска танцьорка пристига от Германия за денс семинар

05 Íîåìâðè 2009 | Infotech.bg

Известната в Германия ориенталска танцьорка Изида идва този месец в България, за да направи интезивен семинар по класически египетски танц (Raks Sharki), по покана на Pretty Dance Hall и Studio Nika Music. Такъв семинар се провежда за втори път тази година. Първият премина с впечатляващ успех в края на август в София, за радост на почитателите на етно танците. Организаторите предвиждат вторият да е още по-мащабен и разнообразен. Всички желаещи да се включат в него ще се навлязат в изкуството на египетските танци от 26 до 29 ноември включително.

Истинското име на Изида е Красимира Янева. Талантливата танцьорка е родом от Петрич, но живеe в Кьолн (Германия) и участва в многобройни фестивали в Европа. От 8 години Изида танцува ориенталски танци, а от 2 години подготвя свои ученици по цял свят. През 2008-ма г. тя става вицешампион на Германия по класически ориенталски танци и се класира за световното състезание в Москва. Преди месец Изида спечели конкурс "Аз танцувам" в известния български формат Dancing Stars 2 и дойде от Германия специално за да зарадва българските й фенове.

Освен Изида в семинара ще се включи Капка Кумар - най-големият специалист по индийски танци в България. На 29 ноември ще клуб Колорама ще отвори врати за голямо парти, организирано от Pretty Dance Hall и Studio Nika Music, по време на което двете танцьорки ще спрат дъха на публиката с омагьосващите си танци.