Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

15 Ñåïòåìâðè 2009 | Infotech.bg

Най-великите български джаз вокалисти и най-темпераментният джаз оркестър – „Бразз асоциация", воден от Ангел Заберски, ще зарадват публиката за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио. Ще празнуваме с песните на Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян и Петър Салчев.

Младите и енергични музиканти от „Бразз асоциация" спечелиха важно признание и зад граница. Те приеха комплиментите на германската диджей джаз формация DePhazz, с които препълниха зала 1 на НДК на концерта в пролетното издание на фестивала „София джаз пик".

Джаз и соул примата Камелия Тодорова е сред най-блестящите български вокалисти и продължава да радва слушателите с нови песни и с джаз версии на шлагерните си хитове от 80-те години.

Васил Петров, българският Франк Синатра, е чаровният изпълнител на джаз стандарти, на които добавя блясък с топлия си, плътен глас.

Мария Илиева е повече позната от клубната сцена, но джазът е нейна любов.

Хилда Казасян е пяла и записвала с почти всички български джаз формации, за да издаде през миналата година гениален албум с версии на популярни песни от българските филми.

Солистът на Пловдивския биг бенд Петър Салчев се радва на славата на един от най-забележителните импровизатори в българската джаз музика.