Katerine покори и българския ефир

Katerine покори и българския ефир

04 ГЂГўГЈГіГ±ГІ 2009 | Infotech.bg

Красивата белгийка от гръцки произход е номер 1 в ефира на радио City със суперхита си Ayo Technology.

След като бе номер 1 в почти цяла централна Европа, белгийката от гръцки произход – Katerine, официално достигна и челните позиции в чартовете у нас! В момента чаровната певица и нейната секси преработка на Ayo Technology е номер 1 в актуалната класация на радио City – Big 50. Чартът се базира на ротация и стартира официално в края на юни. Katerine е номер 1 в едва четвъртото издание на класацията и се очертава като едно от най-горещите предложения за сезона у нас. В същото време, Ayo Technology се намира под номер 5 в ефира на City TV тази седмица (http://big50.city.bg/) и в топ 10 на официалния еърплей чарт у нас.

Специално за феновете си в България пък, певицата сподели някои интересни факти относно парчето. “Записахме песента на шега, специално за една полска компилация - "Dance Hits 4 Kidz". Идеята на парчето бе да бъде включена единствено в този албум. И тъй като аз присъствах в него с актуалния си сингъл – “Upon The Catwalk”, трябваше да си измисля псевдоним и избрах Jistine Willow, като заигравка между Justin и Millow”, споделя певицата. В крайна сметка обаче кавърът й се оказва едва ли не по-успешен от версиите и на двамата.

Много от хората, закупили си албума определят именно Ayo Technology като най-доброто изпълнение в него и песента случайно се превръща в онлайн хит. Постепенно някои радио водещи започват да пускат трака, а историята след това е позната – няколко месеца по-късно Katerine е номер 1 в класациите, а Ayo Technology официално е новият й сингъл.

Иначе Катерине е със статут на една от големите звезди в Белгия, след като през 2005 г. печели изданието на местното шоу Star Academy. През 2006 г. печели две статуетки от престижните TMF Аwards – за най-добра певица и най-добър поп изпълнител. Година по-късно се впуска в нова авантюра – celebrity състезанието “Stars On Ice”, в което печели второто място.

Парчето й Ayo Technology бе включено и в една от най-горещите компилации на сезона у нас – Everybody Dance Now, съдържаща 20 от най-големите денс хитове на световната сцена в момента.