Последно сбогом с Майкъл Джаксън

Последно сбогом с Майкъл Джаксън

08 Þëè 2009 | actualno.com

Завесата падна за живота и кариерата на Майкъл Джексън след емоционално сбогуване в Лос Анджелис, наблюдавано по телевизиите и интернет от стотици милиони негови почитатели по света, съобщават информационните агенции.

Тялото на Майкъл Джексън бе положено в 14-каратов златен ковчег, отрупан с цветя. Той бе изложен в Стейпълс Тауър за последно сбогом на милионите фенове.

Публичното поклонение, продължило два часа (10 часа сутринта/ 8 вечерта вечерта - наше време), завърши с появата на 11-годишната дъщеря на краля на попа, Парис, която обляна в сълзи трогна присъстващите с думите, че откакто се е родила, нейният татко е бил най-добрият и че тя много го обича. Това бяха и едни от най-милите, затрогващи и автентични думи на церемонията. Без предварително написана реч и без репетиции, момичето с едно просто изречение накара света да се просълзи.

Заедно с Парис Майкъл Катрин Джексън на церемонията присъстваха и нейните братя - Принс Майкъл, на 12 години, и седемгодишният Принс Майкъл Втори, което бе учудващо, тъй като докато беше жив, Майкъл Джексън държеше децата си далеч от светлините на прожекторите, посочва Асошиейтед прес.

Публичното поклонение можеше да се нарече "последното шоу" на Майкъл Джексън, тъй като не приличаше на траурна панихида, а на честване на изпълнителя, чиято преждевременна смърт потресе феновете му и който остави незабравима следа в историята на съвременната музика.

В препълнения с 20 хиляди души Стейпълс сентър прозвучаха изпълнения на Марая Кери, Лайнъл Ричи, Джереми Джаксън, Дженифър Хъдсън, Ъшър.

Затрогващи изявления направиха най-големите музикални икони и политически личности. Брук Шийлдс, близка приятелка на Джексън (която през цялото време плачеше и му прочете откъс от "Малкия Принц"), Мартин Лутър Кинг - Трети и сестра му Бърнис, Меджик Джонсън и Кобе Брайънт, създателят на "Мотаун Рекърдс" Бери Горди, Куийн Латифа бяха само част от дошлите да се преклонят пред Краля.

Кулминацията на церемонията беше, когато десетки певци се качиха на сцената и изпяха "We Are The World" и "Heal The World", реплика на част от несъстоялото се шоу This Is It.