Орлин Павлов участва в традиционното парти под лъчите на незалязващото слънце на Финландия

Орлин Павлов участва в традиционното парти под лъчите на незалязващото слънце на Финландия

24 ГћГ­ГЁ 2009 | OT-DO Consult

Финландия Водка за поредна година посрещна стотици гости от цял свят за честването на Midnight Sun - националния празник на своята родина.

Чаровният победител в „Dancing Stars” Орлин Павлов избра необичайна дестинация за лятно пътуване. Докато всички мечтаят дори само за един уикенд край морето, Орлин се отправи отвъд полярния кръг, към Лапландия.
Така една от най-обичаните наши звезди се оказа гост в родината на любимата вносна водка на българите - Орлин Павлов бе един от стотиците поканени от Финландия Водка да отпразнуват магията на Среднощното слънце.

Традиционното парти по случай националния празник на Финланция продължи цяла нощ под лъчите на незалязващото слънце.

Купонът на Финландия се проведе на открито. Но не под звездите, а под лъчите на незалязващото слънце, за да могат гостите да се насладят на необичайната атмосфера на белите нощи.

Този древен празник отбелязва деня на лятното слънцестоене и първия ден на полярното лято, който през 2009 г. се чества на 17 юни.
В този ден слънцето се спуска над хоризонта, докосва го и отново се издига, без да залезе. Midnight Sun, или Среднощното слънце, е не само национален празник на страната Финландия, но и мистичен ден, с който са свързани много древни вярвания и ритуали.

Всяка година на този ден Финландия Водка кани над 300 свои приятели и партньори от цял свят, за да изживеят уникалния природен феномен на Среднощното слънце и Белите нощи.

Традицията за честване на лятното слънцестоене има многовековна история във Финландия. За първи път Празникът на Среднощното слънце е отбелязан официално през далечната 1316. Още оттогава честванията са свързани с мистични ритуали, чрез които хората търсят помощта на природа за плодородие и лично щастие.

Първият ден на полярното лято е повод за местните хора да се съберат край някое от многобройните кристално чисти финландски езера.

Кулминацията на празника е наблюдаването на слънцето, което започва да се издига отново в небето след като съвсем леко е докоснало хоризонта. По същото време се запалват огромни клади, които се пускат да плуват във водата, за да прогонят злите духове и да привлекат любовта и щастието.

Освен с древна традиция, Финландия посреща гостите си девствена природа, местни деликатеси от сьомга и еленско месо, чиста вода, финска музика и свежи фински коктейли.

Невероятното 24-часово тържество на Среднощното слънце се проведе под магическото среднощно слънце, което ще сияе точно 73 дни от 17 юни до 28 август.