Deep Zone: “Искаме да създадем ново движение за модерна българска денс музика!”

Deep Zone: “Искаме да създадем ново движение за модерна българска денс музика!”

14 ГЊГ Г© 2009 | Infotech.bg

След като се превърнаха в най-успешния български музикален експорт в последните няколко години, Deep Zone работят върху нова амбициозна цел – да поставят началото на нова вълна от модерна българска денс музика. Първата стъпка е малко нестандартна, но съвсем логична, имайки предвид индивидуалностите на всеки един от музикантите в групата.

От началото на годината, под шапката на Deep Zone Records бяха издадени цели четири сингъла, което ги превърна в едни от най-активните изпълнители на музикалната сцена у нас. Освен новия силен сингъл Addicted To You, Deep Zone издадоха и дебютен самостоятелен сингъл на трима от членовете си: певицата Joanna Dark изпя “Целувка за сбогом” (в момента скорост набира и английският вариант на песента – “Can’t Breathe”), големият диджей и ремиксатор Rossko направи красива колаборация с Майк Джонсън и парчето I Remember, а мултиинструменталистът JuraTone (Любомир Савов) се включи в скандален дует с Лейди Би в изпълнението “Chance To Love You” съвместно с новоизгряващото дамско трио “Shiny Dolls”.

До броени дни се очаква и един от създателите на Deep Zone – Dian Solo (Дидо) да представи своя дебютен сингъл “One More Time”. Интересното е, че всяко едно от споменатите парчета има собствен стил и носи духа на изпълнителя. “Идеята ни е, по този начин да поставим началото на нова вълна, ново движение в съвременната българска денс музика. Две от последните ни парчета – DJ, Take Me Away и Let The Music Move Ya бяха изключително добре приети както у нас, така и на международната сцена – бяха издадени в над 60 държави на пет континента, въртяха се по различни музикални телевизии във всички краища на света, бяха пускани от диджеи в клубове, които някой ден се надяваме да посетим. Името ни попадна редом до тези на най-големите изпълнители и продуценти в съвременната денс, поп и клубна музика, в над 25 компилации в Европа, което ни радва, и което е успех не само за нас, но и за цяла България. Сигурни сме, че у нас се прави качествена комерсиална денс музика, която не отстъпва по нищо на западната такава и амбицията ни е да дадем началото на едно движение от различни изпълнители в стила, да се опитаме да се утвърдим като европейска сила в денс музиката. Постоянно обикаляме страната, срещаме се с различни диджеи и продуценти и сме сигурни, че у нас има и талант, и фенове, и възможност да направим нещо сериозно и голямо в световен мащаб”, споделят Deep Zone.

Около Deep Zone има и много интересни други новини – съвсем скоро те ще издадат и новия си летен сингъл със загравие „Лятото Дойде”, който има потенциала да се превърне в големия хит на горещия сезон у нас. До месец групата ще бъде готова и с чисто новия си албум, в който ще бъдат включени споменатите парчета, а освен това място ще намерят и разбиващи ексклузивни ремикси от най-големите световни диджеи на сцената в момента.


Ето и датите от V-то Национално турне на Deep Zone, Balthazar & JackRock:

Радомир - 14 май - площад Свобода
Гоце Делчев - 15 май /площад Гоце Делчев / клуб
Bandera Rossa
Благоевград - 16 май /площад Георги Измирлиев / клуб Underground Vol. 2
Велико Търново 17 май – /площад Царевец/ клуб Bally
Сандански - 18 май /площад Македония/ клуб Down Town
Пазарджик - 19 май /площад „Константин Величков”/ клуб Largo
Смолян - 20 май /площад Свобода/ клуб Top Stars
Велинград - 21 май /площад Свобода/ Най клуб
Асеновград - 22 май /централен площад/ клуб Voice
Пловдив - 23 май / централен площад / клуб Eskada
Шумен - 26 май /площад Кристал/ клуб Colosseum
Карлово - 27 май // клуб Azzaro
Карнобат - 28 май // парти на открито
Сливен - 29 май // клуб Sax
Бургас - 30 май // клуб Pure
Стара Загора - 02 юни // клуб Phobia
Хасково - 03 юни // клуб Shock
Ямбол - 04 юни // клуб Grand
Казанлък - 05 юни // аквапарк Waterland
Кюстендил -06 юни Велбъжд// клуб Planeta Payner
Провадия - 10 юни // клуб Кристал
Търговище - 11 юни // клуб Blue Magic
Разград - 12 юни // клуб Space
Варна - 13 юни // клуб La Playa
Добрич - 15 юни // клуб Звезда
Русе - 16 юни // клуб Momo
Свищов - 17 юни // клуб Juke Box
Монтана - 18 юни // клуб Клеопатра
Видин - 19 юни // Siluett bar
Враца - 20 юни // клуб Go Play
Ловеч - 21 юни // клуб Old Number 1
Плевен - 23 юни // клуб Anaconda
Габрово - 24 юни // комплекс "Алеко"
Самоков - 25 юни // клуб Diamond
Ботевград - 26 юни // клуб Pasha
София - 27 юни // клуб Solo