Фестивалът EXIT  - 12 - 15 ЮЛИ 2007

Фестивалът EXIT - 12 - 15 ЮЛИ 2007

24 ГЊГ Г© 2007 | EXIT FESTIVAL 2007

Разположен между стените на Петроварденската крепост, построена през 17 век, Exit е най-голямото музикално и културно събитие в Югоизточна Европа. Прочут със своята предизвикателна и разнообразна програма, тази година фестивалът ще представи някои от най-добрите Hip Hop, R’n’B, Reggae и Drum & Bass изпълнители по време на четиридневната бурлеска.

Реге сцената ще бъде представена от Terratone от Брикстън, който ще свири на EXIT за шеста поредна година. “За сърбите е удоволствие да бъдат част от тълпата и се отнасят с всеки като кралска особа, дори и малкото което имат го споделят с теб, това е наистина трогателно”, коментира Terratones Wenti ‘Wadada’ Coke.

От непретенциозното си начало на студентски проект срещу се на режима на Милошевич, днес EXIT е придобил световна слава и формулира едно ново поколение млади хора в Сърбия. Това е повече от фестивал, това е една възможност за всички млади хора да застанат зад това, в което вярват и да го направят по един творчески и позитивен начин – и преди всичко яко да се забавляват сред хиляди свои съмишленици.

Фестивалът EXIT се провежда в историческата Петроварденска крепост, която е разположена високо на бреговете на река Дунав и предлага изключителен изглед към град Нови Сад. Местността, на която е разположена древната крепост, бива окупирана и унищожена от римляните. През 17 век Австро-Унгарската империя възстановява крепостта, противопоставяйки се на турските нападения.

В крепостта са разположени 18 платформи на площ от 6 кв.км., свързани с павирани улички, крепостни бастиони и тунели. Танцувалната арена на фестивала е считана от мнозина за най-добрата в Европа, която събира в съревнование най-големите имена на електронната музика сред сред ексклузивно нарастващо мнозинство от хора. Крепостта наистина е едно идилично място с уникална атмосфера, която може да бъде усетена както от участниците, така и от посетителите на фестивала.

EXIT е прочут със авантюристичната си и разнообразна музикална програма, с политиката си на широк стилов подбор от участници. Приблизително 600 музикални изпълнения, оглавени от някои от най-добрите световни артисти в сферата на поп музиката. На фестивала са гостували изпълнители като: Billy Idol, Franz Ferdinand, Fatboy Slim, Morrissey, Massive Attack, Scissor Sisters, Underworld, White Stripes. Артистите, потвърдили участие в тазгодишното издание на EXIT са: 4 Hero Brand New Heavies, Cypress Hill, Dizzee Rascal, Killa Kela, Krafty Kuts & MC Dynamite, Neneh Cherry, Niten Sawhney and Radio 1’s Fabio & Bailey.

БИЛЕТИ ЗА EXIT 2007:

EXIT се обедини с eTickets.to за да предложат най-добрите цени на билети от тази страна на луната! Притежателите на електронни билети ще разполагат с бърз достъп до събитийните места чрез специално обособен за тях вход на фестивала. За продажба ще бъдат предоставени 40,000 билети за четиридневен и 40,000 за еднодневен достъп до целия фестивал.

Един четиридневен пакет с достъп до всички музикални концерти на фестивала е на стойност от €78.50 / £54 и може да бъде закупен от etickets.to & lastminute.com.

За повече информация, можете да посетите следните интернет страници:

www.lastminute.com
www.etickets.to/exit
www.exitfest.org (следвайте връзката на английски за продажби и изберете World Sales).