Nestea Vitao -  нова серия студен чай, богат на антиоксиданти

Nestea Vitao - нова серия студен чай, богат на антиоксиданти

28 ГЊГ Г© 2008 | Coca-Cola

Компанията Coca-Cola разширява своето портфолио с Nestea Vitao - нова серия студен чай, която Ви предоставя естествените антиоксиданти от чаените листа.

Nestea Vitao включва два продукта:
- Естествен предпазващ Зелен Чай с цитрусови плодове
- Естествен успокояващ Червен Чай с круша

Nestea Vitao Зелен Чай има деликатен и освежаващ цитрусов вкус. Чаените листа в Nestea Vitao Зелен Чай са внимателно подбрани от висококачествени плантации в Choladi, Индия. Те се обработват старателно, така че да се запазят едни от най-здравословните им съставки - антиоксидантите.

Зеленият чай се бере на ръка и, за разлика от черния, не се оставя да ферментира, а се подлага на обработка с пара. Тази разлика в процеса на преработка позволява да се запази много по-голяма концентрация на естествени антиоксиданти от чаените листа.

Една бутилка (500 мл) Nestea Vitao Зелен Чай помага в борбата срещу оксидантния стрес и така подобрява общото физическо състояние на организма.

Nestea Vitao Червен Чай притежава естествените качества и характерния успокояващ вкус на Ройбос, отглеждан в плантациите в планините Cedar в Южна Африка, съчетан с нежен вкус на круша.

Червеният чай е национално питие в Африка, което добива световна популярност през последните години благодарение на чудесния си вкус, богатството на минерали и антиоксиданти, които оказват редица положителни ефекти върху здравето. Също така, тази разновидност на чая не съдържа кофеин.

Nestea Vitao Червен Чай е с лек и приятен вкус, успокояващ сетивата и идеален за утоляване на жаждата по всяко време на деня.

„Nestea Vitao предлага едновременно вкусни и полезни продукти, така необходими на всички ни в напрегнатото ежедневие, в което живеем. Nestea Vitaо е идеалната освежаваща напитка за активните хора, които отдават значение на грижата за себе си, обичат живота и му се наслаждават.” – сподели Екатерина Андреева, Мениджър развитие на нови продуктови категории.

През вековете традицията на пиене на чай е въплъщавала култура и определен начин на живот в много страни, а огромното разнообразие от вкусове е направило чая популярен по цял свят. Неговите многобройни положителни въздействия върху психическото и физическо здраве са познати от дълго време. През последните десетилетия, учените разкриха, че тайната на тези положителни ефекти се крие до голяма степен в антиоксидантите. Именно те имат благотворно влияние върху имунната и сърдечно-съдовата система и предотвратяват процесите на преждевременно страеене на кожата. Антиоксидантите предпазват клетките на организма, защитават от опасните свободни радикали и така играят важна роля в превенцията от различни болести на модерното общество.

Оксидантният стрес е главната причина за сърдечно-съдови заболявания, като например артериосклероза, инфаркт и мозъчен инсулт. Значителен брой научни изследвания показват, че полифенолите в чая са ефективно средство за защита срещу оксидацията.

Изключителна грижа и използваната най-съвременна технология са причината екстрактите от чай в Nestea Vitao да съдържат полезните съставки на зеления и червения чай в кондензирана форма. Избраните плантации, кратките маршрути за транспортиране, внимателната ръчна работа и грижлива обработка гарантират, че няма почти никакви загуби по време на пътуването от чаения храст до чаения екстракт. Освен това Nestea Vitao не съдържа консерванти и оцветители.

Nestea Vitao в комбинация с разнообразна и балансирана диета е правилната стъпка към един здравословен съвременен начин на живот.