Столичният кмет Борисов откри Лятната естрада в Борисовата градина

Столичният кмет Борисов откри Лятната естрада в Борисовата градина

22 Ñåïòåìâðè 2007 | Infotech.bg

Кметът на София Бойко Борисов и Изпълнителният директор на Болкан Медия Груп Мира Баджева откриха ремонтираната лятна естрада в Борисовата градина в 12 часа на 22 септември. Естрадата бе възстановена по инициатива на списанието “Наш дом” със съдействието на Столична община и “Главболгарстрой”. Средствата за построяването на естрадата бяха дарени от фирмите Сушард, Карпет Макс, Мосю Бриколаж, Хилд, Прокредит Банк, Стралджа и Болкан Медия Груп.

Естрадата бе възстановена по случай 40 годишнината на списание «Наш дом» след като изгоря до основи през 2004 година. Тази година се навършват 50 години от построяването на лятната естрада, която половин век е била един от символите на столицата и място, на което са изнасяли концерти и представления стотици български изпълнители.

Новопостоената естрада ще бъде стопанисвана от Столична община, която обещава да я превърне в постоянно място за концерти, представления и детски утра. Първият голям спектакъл на естрадата ще се състои на 02 октомври от 19.00 часа по случай 40-годишнината на списание «Наш дом». На откриването присъстваха известни български изпълнители като Михаил Белчев и Кирил Маричков. След официалното откриване деца от публиката изпълниха на сцената песни и стихотворения на импровизиран концерт.