Кои са златните монети, които са най-търсени за инвестиция

Кои са златните монети, които са най-търсени за инвестиция

05 Àïðèë 2023 | Infotech.bg

Златните монети са сигурна инвестиция от хиляди години насам. От древните цивилизации до съвременните инвеститори златото се е използвало като средство за съхранение на стойността и като предпазна мярка срещу инфлацията. Независимо дали искате да диверсифицирате портфейла си или просто търсите по-надежден начин да инвестирате парите си, златните монети могат да бъдат чудесен вариант за вас. В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните златни монети, с които инвеститорите искат да се сдобият. От класически златни монети до по-модерни - ще разгледаме някои от златните, които са най-търсени за инвестиция.

Златните монети съществуват от древни времена и са популярна форма на инвестиция. Златните монети дават възможност на инвеститорите да диверсифицират портфейлите си и да защитят активите си от нестабилността на фондовия пазар. Също така предлагат на инвеститорите материален актив, който може да се съхранява за дълъг период от време и да се предава от поколение на поколение. Най-популярните златни монети за инвестиционни цели са Американски орел, Канадски кленов лист, Южноафрикански кругеранд, Австрийска филхармония, Китайска панда и Мексиканска либертада.

Американският орел е една от най-разпознаваемите златни монети и е съставен от 22-каратово злато. Тази монета се произвежда от Монетния двор на Съединените щати и се предлага в размери от една десета от унцията до една унция. Американският орел има и изображение на Лейди Либърти, което допринася за колекционерската му привлекателност. Тази монета е популярна заради разпознаваемия си дизайн и високата си ликвидност.

Канадският кленов лист е една от най-популярните златни монети за инвеститорите. Тази монета се произвежда от Кралския канадски монетен двор и е съставена от 24-каратово злато. Тази златна монета има изображение на кленов лист на обратната страна и се предлага в размери от една десета от унция до една унция. Канадският кленов лист е чудесен вариант за инвеститори, които търсят дългосрочна инвестиция, а освен това е и високоликвиден.

Южноафриканският Кругерранд е една от най-старите златни монети в света и е съставен от 22-каратово злато. Тази монета е емитирана за първи път през 1967 г. и се предлага в размери от една десета от унцията до една унция. На лицевата страна на монетата е изобразен портретът на Пол Крюгер, бивш президент на Република Трансваал. Тази монета е популярна заради разпознаваемия си дизайн и заради високата си ликвидност.

Австрийският крундер е съставен от 24-каратово злато и се произвежда от Австрийския монетен двор. На обратната страна на тази монета е изобразен големият орган на Виенската музикална зала (Musikverein). Филхармонията се предлага в размери от една десета от унцията до една унция и е високоликвидна. Тази монета е популярна заради разпознаваемия си дизайн и заради това, че се купува и продава сравнително лесно.

Китайската панда е съставена от 24-каратово злато и се произвежда от Китайската народна банка. Тази монета има изображение на китайска панда на обратната страна и се предлага в размери от една десета от унция до една унция. Китайската панда е популярна сред инвеститорите и лесно можете да я намерите.

Мексиканската монета Libertad е една от най-популярните златни монети за инвеститорите. Тази монета е съставена от 24-каратово злато и се произвежда от мексиканския монетен двор. Либертад има изображение на крилатата победа от Самотраки на обратната страна и се предлага в размери от една десета от унция до една унция.

Когато става въпрос за инвестиране в златни монети, разгледайте и останалите продукти от най-известните рафинерии. Всяка от тези монети е съставена от висококачествено злато и е високоликвидна. Тези монети са чудесни за инвеститори, които искат да диверсифицират портфейлите си и да защитят активите си от волатилността на фондовия пазар.