Как да предпазите дисплея на своя iPhone

Как да предпазите дисплея на своя iPhone

25 ßíóàðè 2022 | Infotech.bg

Без значение колко трайно е закалено стъклото на съвременните iPhone, много лесно могат да се образуват драскотини по екрана. Точно по тази причина, колкото и внимателни да сте с вашия телефон, той има нужда от протектор. 

Всеки iPhone се различава по размер и местоположение на елементи като обектив на камерата, светкавица или високоговорител. Ето защо е необходимо да изберете правилното стъкло за вашия конкретен модел. Когато купувате такава защита, трябва да сте сигурни, че тя ще пасне идеално на екрана и няма да пречи на работата ви.

За да имате максимално добра защита, вие трябва да прецените кой производител да изберете, така че ще трябва да прочетете отзиви, за да откриете този, който покрива вашите критерии.

От какви повреди предпазва стъкленият протектор

Пукнатините и драскотините по екрана на смартфона могат да нарушат работата на сензорния панел, да развалят видимостта и дори да го накарат да изглежда стар и захабен. В случай че планирате да го продадете някой ден, то това със сигурност ще намали неговата цена, освен ако не платите за ремонт.

Протекторите удължават живота на вашия iPhone, правейки го по-издръжлив, което допринася употребата му да е една идея по-лесна, без да се притеснявате за здравината на стъклото. Те не само го предпазват от драскотини и пукнатини, но и в много случаи могат да предотвратят изгаряне на пиксели или тотално отказване на дисплея. Защитават го и от попадане на прахови частици, а в някои случаи и от намокряне. 

Каква е разликата между протекторите от обикновено и закалено стъкло

Закаленото стъкло е широко използван начин за защита на екрана от драскотини и пукнатини, като 9h е най-популярното на пазара. Това означава девета степен на твърдост, следователно най-голяма защита.

Такъв материал може да бъде надраскан само с диамантено острие. Ето защо, ако го поставите върху телефона, можете да сте сигурни, че няма да бъде повредено от остри предмети в чантата или джоба.

Друг начин за защита на екрана на смартфона е популярният защитен филм. В сравнение със закалено стъкло, то се характеризира с по-ниска цена и по-голяма гъвкавост. Независимо какъв материал изберете, той не трябва да усложнява използването на смартфона. Ако те са с добро качество, не би трябвало да изпитвате трудности при употребата на дисплея. 

протектор за iPhone

Как се монтира протектор на iPhone

Всеки собственик на iPhone се опитва да се отнася към устройството възможно най-внимателно, като го предпази от счупване, било то чрез калъфи или протектори. Ето някои стъпки, които е важно да следвате, когато поставяте своето ново стъкло:

  • почистете дисплея на iPhone — за да направите това, използвайте кърпа от микрофибър, за да не оставяте нищо излишно на екрана. Можете също така да използвате алкохолна салфетка и след това да избършете дисплея със суха кърпа;

  • допълнително почистване — освен кърпа можете да използвате допълнителна лента или друг стикер. Просто докоснете дисплея с тиксо и го вдигнете обратно. Това ще премахне всички прашинки, които са попаднали на дисплея след почистване;

  • премахнете защитния филм от лепилната страна и го прикрепете към екрана. Дръжте стъклото над ръбовете, за да не оставяте ненужни следи върху него;

  • внимателно поставете протектора на екрана — ако той е с добро качество, ще лежи на екрана на смартфона. Прекарайте пръста си през центъра на смартфона и започнете да изглаждате, докато премахнете всички мехурчета. Ако са останали някои малки, вземете пластмасова карта и леко натиснете, избутвайки въздуха навън.

Изберете подходящ протектор за вашия iPhone, за да се наслаждавате дълго на работата му. Не се доверявайте на здравината на екрана ви. Никога не знаете какво може да се случи.